Een originele tiramisu met combinaties van witte chocolade en heerlijke frambozen. Een heerlijk dessertje voor bij speciale gelegenheden.
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 60 gr witte chocolade
- 150 ml room
- 1 ei
- 25 gr suiker
- snuifje bloemsuiker
- 250 gr mascarpone
- 1/2 doos Boudoir koekjes
- 100 gr frambozen
- 1 tas koffie
- 25 ml kahlua
Werkwijze:
- Smelt de witte chocolade au bain marie (hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water)
- Als de witte chocolade gesmolten is meng je er de mascarpone onder
- Klop intussen de slagroom met een snuifje bloemsuiker op tot mayonaise dikte
- Klop het ei met 25 gr suiker op tot een schuimige witte massa
- Meng de eiermassa onder de mascarpone met witte chocolade
- Spatel nu in 2 delen de slagroom onder het mascarpone mengsel
- Meng de koffie met de kahlua
- Dompel de boudoir koekjes in de koffie en leg ze onderaan in 4 glazen of 1 schaaltje
- Verdeel hierover de helft van de mascarpone crème
- Verdeel de helft van de frambozen hierover
- Leg terug een laagje in koffie gedompelde boudoir koekjes
- Verdeel de rest van de mascarpone crème hierover
- Plaats dit minstens 2 uur in de koelkast
- Werk af met frambozen en eventueel een beetje geraspte witte chocolade