Dit recept kwam ik tegen op de foodblog hap & tapchi, chi, chocolat. Het is een magische taart omdat je maar één beslag moet maken, en als resultaat krijg je een taart in drie lagen. Een frisse flan onderdaan, hierop een laagje bosbessen en bovenop een luchtige cake. Een taart met heerlijke frisse smaken en een super mondgevoel.
Recept voor 1 taart
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 150 g suiker
- 1 el water
- 125 g boter
- 115 g bloem
- snuifje zout
- 500 ml melk
- 1 bio citroen
- 125 g verse bosbessen
- bloemsuiker
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 150° C
- Smelt de boter in de microgolfoven en laat ze lauw worden.
- Warm de melk zachtje op (lauw).
- Scheid de dooiers en de eiwitten.
- Klop de dooiers, de suiker en het water gedurende enkele minuten stevig op
- Voeg de lauwe gesmolten boter toe en blijf kloppen.
- Voeg de bloem en het zout toe.
- Voeg nu langzaam de lauwe melk toe en blijf kloppen om alles goed te mengen.
- Rasp de zeste van de citroen boven de mengeling.
- Klop in een aparte kom de eiwitten met een scheutje citroensap en een snuifje bloemsuiker op tot stevige sneeuw.
- Spatel de eiwitsneeuw voorzichtig en in meerdere keren onder het beslag met een spatel.
- Verdeel de bosbessen over een ingeboterde en bebloemde bakvorm. (diameter 24 cm)
- Giet het beslag op de bessen.
- Schuif de taart in de oven voor ca. 50 minuten.
- Check na 50 á 60 minuten of de taart voldoende gebakken is. Ze moet stevig aanvoelen.
- Laat de taart volledig afkoelen voor je ze ontvormt.
- Bestrooi ze net voor het serveren met bloemsuiker.
Bedankt voor de verwijzing, Kris! Lekkere taart, he? 🙂
Graag gedaan. En is idd Super lekker !!!