Blog, Events

Bar Burbure – Jurgen Lijcops – Het Zuid – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Bar Burbure, Not just another cocktail

in Juni 2016 opende Jurgen Lijcops Bar Burbure op een boogscheut van zijn sterrenrestaurant The Glorious. Dit op de hoek van de Vlaamse kaai en de Burburestraat. Voor het pand werden kosten noch moeite gespaard. Met zijn Art deco interieur haalt Jurgen een vleugje Milaan & Manhattan naar het Antwerpse Zuid. Parkeren zal misschien net iets makkelijker gaan als in Milaan, met de gedemte zuiderdokken voor de deur. Ook wij konden onze gehuurde Velo, net naast het terras stationeren.

9

Top cocktails, heerlijke pils en exclusieve spirits

Om het met de woorden van Jurgen zelf te zeggen: “Een topbar zoals in Milaan of Turijn kan je niet namaken maar wat het drankenaanbod betreft zal het die richting uitgaan. In elke categorie van wijn, bier of sterke drank zoek ik het beste om de mensen die op zoek zijn naar verfijning te plezieren”. Zo serveert de bar uitdagende en vernieuwde cocktails, maar daarnaast kan je er ook terecht voor een heerlijke Espresso, een betaalbare top-wijn en de betere bieren zoals het uitermate verfijnde Urquell oer-bier en de trappistenbieren van Westvleteren. Ook vinden we een exclusief gamma sherry, cognac en whiskey terug achter de bar.

1

Cocktails met sterallures

Wat de cocktails betreft mogen de eigen distillaten natuurlijk niet ontbreken zoals de diverse Forest Dry Gins en Vermouth. Op de kaart staan verschillende signatuur cocktails en 15 internationaal bekende cocktails die op een aparte manier geserveerd worden. Voor het samenstellen van deze kaart speelt Jurgen in op de seizoenen.

Een fris pilsje later we achterwegen, we vertellen onmiddellijk aan barman Tom Steurs van welke smaken we houden, kruidig, bitter, gember, whisky & pastis waren de tips waarmee de Tom het moest doen. Voor Sofie werd een met gember gepimpte Whisky sour geserveerd. Of gewoonweg een binnenkomer van formaat. Alleen hiervoor zouden we al terug komen.

3

Voor mij werd de Corps Reviver op basis van Forest dry gin, Forest Vermout, Cointeau dark en limoenbitters afgewerkt met een vleugje pastis.

2

Na deze twee cocktails van formaat pakt Jurgen uit met 2 van hun Signatuur cocktails. De eerste werd genaamd: Mûre Sauvage. De cocktail op basis van Forest Dry Gin, Mozart dark chocolate liquor, Homemade bitters, Fresh blackberry purée en limoen werd afgewerkt met braambessen en een chocolaatje van het huis. Een cocktail die we al snel vergelijken met een dessert in een sterrenrestaurant.

67

Ik kreeg de William Devoe voorgeschoteld. Deze cocktail op basis van Forest Dry Gin, Eau de vie Poire de Biercée, Calvados coeur de Lion Reserve & Forest Vermouth werd geserveerd met een gepocheerde peer. Een diepgaande cocktail die werd begeleid door een dampend theepotje met droog ijs en Deense tabak.

5

Na een fantastische eerste kennismaking was het tijd om verder te gaan. We werden om 19u enkele huizen verder verwacht om het vernieuwde concept van Bistro-Bar L’Amitié te leren kennen. Één ding is zeker, het Antwerpse Zuid is aan een heuze opmars bezig

8

Bar Burbure – Vlaamse Kaai 41 – 2000 Antwerpen,
Open dinsdag tot en met zaterdag van 15.00 tot 01.30 uur. (zondag & maandag gesloten)

4

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *