Pompoensoep met roomkaas en geroosterde kastanje
Recepten, Soepen

Pompoensoep met roomkaas en geroosterde kastanje

Print Friendly, PDF & Email

Pompoensoep

Pompoen is één van mijn favoriete groenten. De mogelijkheden zijn er oneindig mee. Hartig, zoet, geroosterd, als puree, gratin of risotto. Maar één van de klassiekers blijft pompoensoep. Heerlijk romige en smeuïge soep zonder dat je eigen room moet toevoegen. Om deze pompoensoep toch nog iets feestelijker te maken, voegen we een beetje opgeklopte roomkaas toe. Om deze soep origineler te maken, werken we ze af met geraspte en geroosterde kastanje. Overheerlijk!

Pompoensoep met roomkaas en geroosterde kastanje

Geroosterde kastanje

Kastanjes vind je bijna overal. Tijdens een prachtige herfstwandeling kan je er makkelijk een heleboel verzamelen. Let wel op dat alleen de tamme kastanjes eetbaar zijn. Eigenlijk ben ik er helemaal niet zo zot van. Maar geraspt en geroosterd zijn ze overheerlijk. Net als kastanje is het nu ook het seizoen voor winter truffel. Heerlijk om gerechten daarmee af te werken. Maar origineler is het misschien wel om je gerecht af te werken met geraspte kastanje. Voor deze soep roosterde ik de geraspte kastanje even in de pan tot ze lekker krokante zijn.

Pompoensoep met roomkaas en geroosterde kastanje

Nodig:

  • 1 pompoen (butternut)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • St Môret® Mousse Natuur 140g
  • boter of olijfolie
  • tamme kastanjes
  • groenten of kippen bouillon

 

Doen

  1. Pel de uien en knoflook, snij ze grof en stoof ze in een beetje boter in een ruime kookpot
  2. Verwijder de schil en pitten van de pompoen, snij het vruchtvlees in dobbelstenen
  3. Schep de stukken pompoen bij de uien en laat alles kort verder stoven
  4. Voeg bouillon toe tot de pompoen net onder staat
  5. Laat dit gedurende 45 minuten zachtjes pruttelen onder deksel
  6. Mix de soep fijn, breng op smaak met peper en zout
  7. Pel en rasp de kastanjes grof
  8. Rooster deze krokant in een pan zonder vetstof, voeg beetje grof zeezout toe
  9. Serveer de soep met een lepel roomkaas, werk af met geroosterde kastanje

 

Pompoensoep met roomkaas en geroosterde kastanje

Tableware Aqua by Serax

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *