Dranken & Cocktails, Recepten

Cocoa gin – 1528 – Perfect serve

Print Friendly, PDF & Email

Belgische Cocoa Gin op basis van geroosterde cacaobonen 

Dat gin ondertussen geen hype, maar een trend is geworden is wel duidelijk. In het kader van deze revival lanceert “1528”: Cocoa Gin, een unieke premium gin op basis van cacao. Ikzelf was positief verrast met het proeven van deze gin. Verwacht zeker geen gin die naar chocolade smaakt zoals de X-Gin, maar verfijnde citrustinten met subtiele afdronk van bittere cacao. Bovendien gaat er per verkochte fles 50 eurocent naar verschillende projecten van Vredeseilanden die cacaoboeren ondersteunen

Cocoa Gin is het eerste product van “1528”, ondertussen wordt er al hard gewerkt aan nieuwe producten zoals rum en vermouth. Bij een bezoek aan distilleerderij Pico Cacao, in El Puerto de Santa Maria (Spanje), was bezieler Francis Vantieghem meteen geïntrigeerd door de bitterheid van de cacaobonen, die daar ter plaatse ambachtelijk geroosterd worden. Samen met meesterdistiller Pablo Merello dé specialist op gebied van cacaodistillatie, creëerde Vantieghem een spirit die terug gaat naar de essentie van de gin.

Perfect serve:

5 cl Cocoa gin
10 cl Schweppes Original of 1724 Tonic Water
Appelsienzeste
Zwarte peper of enkel cacaobonen

De Cocoa gin is dan ook geen chocolade drank, maar een echte dry gin op basis van geroosterde cacaobonen. Cocoa Gin wordt 5 maal gedistilleerd bij Pico Cacao in au-bain-marie pot stills tezamen met de exotische botanicals koriander, kalamansi limoen, schil van appelsien, pepermunt, engelwortel, zaden, jeneverbes en natuurlijk de cacaobonen. De gebruikte Criollo cacaobonen komen uit Venezuela en worden net voor de distillatie geroosterd om de aroma’s en smaken te behouden. De frisheid van de appelsienzeste en pepermunt geven zoet-bittere hinten die in perfecte harmonie zijn met de verschillende kruiden en specerijen. De finale afdronk is zeer complex met een droge ondertoon van jeneverbes en de subtiele bittere smaak van de geroosterde cacaobonen. Deze unieke combinaties resulteren in een authentieke gin met superieure kwaliteit die België als ginland nogmaals op de kaart brengt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *