Ik vind rabarber persoonlijk heel lekker, en verwerkt in een dessert of gebak nog veel lekkerder. Daarom staan er hier 3 bussels rabarber in de tuin. Een eigen creatie met rabarber kon dan ook niet uitblijven. Succes !!
Ingrediënten:
Extra: Taart/vla vorm van 25 cm
Deeg:
- 200 g bloem
- 2 el suiker
- 1/2 tl zout
- 115 gr boter (kamer temperatuur)
- 2 el koud water
Crumble:
- 1 el broodkruim
- 50 g gemengde noten, grof gehakt
- 70 g bloem
- 65 g boter (kamer temperatuur)
- 65 g suiker
Vulling:
- 1 kg rabarber
- honing
- suiker
- boter
- 1 ei
Werkwijze:
- Maak eerst het deeg door alle ingrediënten te mengen tot een egaal deeg
- Wikkel het deeg in in plastic folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast
- Maak nu de crumble door alle ingrediënten te mengen en laat ook dit een half uur rusten in de koelkast
- Snij de rabarber deze in grove stukken (niet schillen)
- Smelt een klontje boter in een pan en stoof hierin de rabarber aan
- Voeg suiker en honing naar eigen smaak toe
- Stoof tot de rabarber half gaar is
- Bestuif de werktafel met bloem en rol het deeg uit tot enkele millimeters dikte
- Beboter de taartvorm (siliconen hoef je niet te beboteren)
- Leg de uitgerolde deeg in de taartvorm, en laat de overschot van het deeg eraan hangen
- Verdeel de aangestoofde rabarber in de vorm en vouw het overhangende deeg over de vulling
- Verkruimel de crumble over de rabarber
- Klop het eigeel los met enkele druppels water
- Borstel de randen en de crumble in met het eigeel
- Plaats het gebak 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Serveer lauw of koud
ben je het eitje in je deeg niet vergeten?
mijn taart viel helemaal uit mekaar maar was wel heel lekker van smaak
Hoi Hilde,
Nee hoor, dit deeg is echt zonder ei, misschien een klein beetje water meer toevoegen?
Succes !
Ik heb de rabarber crumble taart gebakken en heb er heel hoge punten mee geschoord , zelf bij mijn schoonzoon die nog bakker geweest is .
Dikke duim .