Vandaag, 10 juni is het World Gin Day. Vorig jaar vierden we deze dag met een verrassend en overheerlijk aperitiefhapje. We maakten een krokant gefrituurde artisjok met een smaakvolle dip van yoghurt en basilicum. De ideale foodpairing bij een heerlijke Gin&Tonic. Dit jaar gaan we aan de slag met verschillende gin cocktail. Te beginnen bij de puurste, een heerlijk verfrissende Roku Gin&Tonic.
Gin&Tonic – Roku Gin & Thomas Henry Tonic
- 50 ml Roku Gin
- 150 ml Thomas Henry Tonic
- 2 schijfjes gember
- ijsblokjes
- Vul een glas met ijsblokjes
- Voeg Roku Gin en tonic toe
- Werk af met schijfjes gember
- Enjoy!
Berry Smash
- 2 braambessen
- 2 frambozen
- 1/2 takje rode bessen
- 4 bosbessen
- 1 takje tijm (+ 1 takje voor de afwerking)
- 60 ml Roku Gin
- 22,5 ml citroensap
- 10 ml suikersiroop 2:1
- Doe de bessen en tijm in een cocktailshaker
- Plet dit met een muddler
- Voeg Roku Gin, citroensap, suikersiroop en ijsblokjes toe
- Shake krachtig
- Vul een cocktailglas met ijs
- Strain de cocktail door een fijne zeef in het cocktailglas
- Werk af met bessen en een takje tijm
Negroni Frappé
- 30 ml Roku Gin
- 30 ml Botanic Bitter
- 30 ml Carpano Antica Formula Vermouth
- 50 ml vers sinaasappelsap
- ijsblokjes
- afwerking: schijfje sinaasappel
- Vul een cocktailglas met ijsblokjes
- Voeg Roku Gin, Botanic Bitter en Carpano Antica Formula Vermouth toe
- Schenk hierbij het vers sinaasappelsap
- Roer kort om
- Werk af met een schijfje sinaasappel
Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.