BACARDÍ Spiced
Jullie hebben vast en zeker wel eens gehoord van BACARDÍ Oakheart. Mochten jullie die even kwijt zijn geweest, dan begrijpt u hopelijk nu waarom. Spiced is namelijk Oakheart. BACARDÍ Spiced wordt gemaakt met een gouden rum die is gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout voor een lichte rooksmaak. Vervolgens wordt de rum geblend met specerijen voor een uitgesproken, maar zachte smaak. BACARDÍ gebruikt voor Spiced geen kunstmatige zoetstoffen om de rijke smaak van de specerijen te versterken. Wij gingen ermee aan de slag en creëerden 3 overheerlijke cocktails.
BACARDÍ Spiced & Peer
- 30 ml BACARDÍ Spiced
- 30 ml Perenlikeur bv. Biercée Poiremagnac
- 30 ml perensap
- 15 ml limoensap
- 15 ml suikersiroop
- plakje peer voor de afwerking
Doen:
- Vul een longdrink of cocktailglas met ijs
- Voeg de BACARDÍ Spiced, perenlikeur, perensap, limoensap en suikersiroop toe
- Roer alles kort door elkaar met een cocktaillepel
- Werk af met een dun plakje peer
Spiced & Stormy
- 50ml BACARDÍ Spiced
- 25ml limoensap
- 10ml suikersiroop
- Gingerbeer
- Angostura
- IJsblokjes
Doen
- Vul een longdrink of cocktailglas met ijs
- Snijd een limoen doormidden en pers 25ml limoensap in het glas.
- Voeg 10ml suikersiroop toe
- Schenk de BACARDÍ Spiced in het glas erbij.
- Voeg Gingerbeer toe
- Voeg 3 druppels angostura toe.
- Even roeren
Spiced Sour
- 50ml BACARDÍ Spiced
- 25ml citroensap
- 25ml suikersiroop
- Maraschinokers
- IJsblokjes
Doen:
- Vul een whiskeyglas met ijs
- Schenk de BACARDÍ Spiced, citroensap en suikersiroop in een cocktailshaker met ijs
- Schud het geheel even krachtig door elkaar.
- Schenk de vloeistoffen in het whiskeyglas
- Garneer met een maraschinokers
De fles BACARDÍ Spiced werd ons vriendelijk aangeboden. Verder is dit geen betaalde samenwerking.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.