Gin Tonic foodpairing:
The Duke gin – Thomas Henry – Aardbeien, balsamico & Parmezaanse kaas
The duke: De naam van deze gin is een verwijzing naar Franz Adalbert Maria Prinz von Bayern of kortweg de ‘Duke of Bavaria’. Deze hertog staat aan het hoofd van de Wittelsbach familie die vroeger over de heerschappij van het koninkrijk van Bavaria beschikte. Vandaag de dag beschikt deze man nog steeds over zijn adellijke titel en dit al sinds zijn geboorte in 1933. Deze 45 % sterke drank, die in München wordt geproduceerd, beschikt over maar liefst 13 verschillende botanische ingrediënten waaronder: jeneverbessen, koriander, engelwortel, citroenschil, lavendel, gember, oranjebloesems, hop, malt, kaneelschors, veenbessen, karwij en één geheim ingrediënt.
Gin Tonic
- 5 cl The duke gin
- 3 aardbeien
- 1 flesje Thomas Henry Tonic
- 4 druppels balcamico
- ijsblokjes
Carpaccio van aardbei met Parmezaanse kaas en balsamico
- aardbeien
- sla
- Parmezaanse kaas
- balsamico
- pijnboompitten (geroosterd)
- peper
- grof zeezout
Werkwijze:
- Snij de sla fijn en de aardbeien in plakjes
- Verdeel de sla op bord
- Leg er plakjes aardbei boven op
- Sprenkel er een beetje balsamico over
- Werk af met pijnboompitten, een schilfers Parmezaanse kaas, peper en grof zeezout