De Barraquito koffie leerden we kennen tijdens onze vakantie op Tenerife. Het is een traditionele Spaanse koffiecocktail die op het eiland is ontstaan. Deze koffie bestaat uit een romig laagje gecondenseerde melk, een shot espresso, Licor 43, opgeschuimde melk, kaneel en limoenschil. Nu weet je alvast wat te bestellen op een terrasje in Tenerife. We vonden deze koffie natuurlijk zo lekker, dat we er hier thuis ook mee gingen experimenteren. We maakten onze eigen Antwerpse versie met Elixir d’Anvers.
Nodig voor 1 Barraquito
- 20 g gecondenseerde melk
- één espresso
- 40 ml Elixir d’Anvers
- opgeschuimde melk
- snuifje kaneel
- limoenschil
Doen
- Lepel de gecondenseerde melk in het glas
- Schenk hierop voorzichtig de Elixir d’Anvers
- Schuim de melk op
- Lepel voorzichtig 2 el opgeschuimde melk op de Elixir d’Anvers
Dit zorgt ervoor dat je mooie laagjes kan maken - Leg in het midden van het glas, op de opgeschuimde melk de zeste van citroen
- Giet voorzichtig de espresso op de zeste van citroen
- Werk verder af met opgeschuimde melk en een snuifje kaneel
- Geniet
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.