Mascarponecrème met witte peper, aardbeien en zandkoekjes
Recepten, Zoetigheden

Mascarponecrème met witte peper, aardbeien en zandkoekjes

Dit dessert is geïnspireerd op een heerlijke creatie die we proefden bij Huître Brûlée in Honfleur, Frankrijk. De combinatie van romige mascarponecrème, een snufje witte peper, zoete aardbeien en krokante zandkoekjes is simpelweg onweerstaanbaar. Het is een verrassende mix van smaken die perfect in balans is. Probeer het zelf en ervaar waarom dit gerecht echt de moeite waard is! Makkelijk, verrassend en heerlijk na een zomerse BBQ.

Mascarponecrème met witte peper – Recept voor 6 personen

  • 250 g mascarpone
  • 125 ml room
  • 1 volle tl gemalen witte peper
  • 20 g poedersuiker
  • Doe de mascarpone, room, poedersuiker en peper in een mengkom
  • Klop eerst op een lage stand tot de mascarpone is opgenomen en niet voor klonten zorgt.
  • Klop daarna op hoge snelheid tot het mengsel stijf is.
  • Proef en voeg naar eigen smaak peper toe
    (je mag de peper echt goed proeven)

Zandkoekjes

  • 110 gr boter, op kamertemperatuur
  • 35 gr suiker
  • 35 gr poedersuiker
  • 8 gr amandelpoeder
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • Meng de suiker en de boter
  • Voeg ei, amandelpoeder, bloem en zout toe
  • Meng het deeg tot 1 vaste massa
  • Maak een rol van het deeg. Doe er plasticfolie over en leg deze 30 minuten in de ijskast
  • Zet de oven op 170 graden. Haal de rol uit de ijskast en snij in schijfjes van 1/2 cm.
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak ze gedurende 10 á 12 minuten op 180 graden
  • Laat de koekjes volledig afkoelen

Aardbeien

  • 500 g verse aardbeien
  • 1 kl vanillesuiker
  • Mix 125 g aardbeien met de vanillesuiker tot aardbeiensaus
  • Snij de overige aardbeien in 4
  • Meng de aardbeiensaus onder de verse aardbeien

Afwerking

  • mosterdsla
  • Lepel de Mascarponecrème op bord
  • Verdeel er de aardbeien over
  • Breek er een zandkoekjes over
  • Werf af met mosterdsla
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *