Panna cotta met bessen en crumble
Recepten, Zoetigheden

Panna cotta met bessen en crumble

Er staan echt al enorm veel recepten met panna cotta op de blog. Met advocaat, koffie, rum/raisin, chocolade en zelfs eentje met geitenkaas. Maar een klassieke panna cotta met vanille ontbrak er nog aan. Daarom maken we hier een eenvoudige en super lekker versie met coulis van blauwe bessen, vers rood fruit en een crumble van noten.

Nodig voor 4 personen

Vanille panna cotta

  • 250 ml room
  • 170 ml melk
  • 45 g suiker
  • 3 blaadje gelatine (1.66gram/blaadje)
  • 1 vanillestok
  • blauwe bessen, frambozen, braambessen, rode bessen voor de afwerking
  • Week de blaadjes gelatine in koud water
  • Warm de room en melk op tot aan het kookpunt
  • Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en de vanillestok toe aan de melk en de room
  • Zet het vuur uit
  • Voeg de gelatine toe aan de warme room en melk. Roer tot deze is opgelost
  • Laat de room mengeling volledig afkoelen, maar nog niet opstijven
  • Verdeel de panna cotta in 4 glazen
  • Laat dit minstens 4 uur opstijven in de koelkast

Coulis

  • 125 g blauwe bessen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • suiker
  • Doe de blauwe bessen, vanillesuiker en 50 ml water in een steelpan
  • Breng dit aan de kook, laat 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Mix het geheel fijn
  • Voeg naar eigen smaak meer water en/of suiker toe
  • Laat de coulis volledig afkoelen

Crumble met hazelnoten

  • 50 g boter, kamertemperatuur
  • 50 g kandijsuiker
  • 50 g bloem
  • 75 g hazelnoten (grof gehakt)
  • snuifje grof zeezout
  • Maak een mengeling van boter, bloem, suiker en hazelnoten
  • Verspreid dit op een ovenplaat met bakpapier
  • Strooi er een beetje grof zeezout over
  • Bak gedurende 15 minuten op 180 graden
  • Roer halverwege de crumble om met een vork

Afwerking

  • Haal de glazen met panne cotta uit de koelkast
  • Lepel er een beetje coulis op
  • Werk af met vers rood fruit en een beetje crumble

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *