Zin in een frisse pastasalade met pit? Deze kleurrijke salade combineert edamame, maïs en komkommer met een romige dressing op basis van tahin en wasabi. Ideaal als bijgerecht op een zomerse barbecue, maar evengoed lekker met een stukje sappig gebakken varkenshaasje. Snel, eenvoudig en boordevol smaak


Nodig voor 2 personen
- 250 g spirelli
- 150 g gepelede edamame
- 1 klein blikje mais
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode ui
- 300 g varkenshaasje
- sesamzaadjes
- sesamolie
- olijfolie
Dressing:
- 4 el mayonaise
- 1 kl tahini
- 1 kl wasabipasta
- 1 tl sesamolie
Doen:
- Meng alle ingrediënten voor de dressing
- Kook de pasta beetgaar. Verfris onmiddelijk onder koud water.
- Laat de pasta goed uitlekken
- Meng de dressing onder de pasta
- Gaar de edamame zoals op de verpakking staat
- Snij de rode ui in fijne halve ringen, snij de komkommer in stukjes
- Meng de edamame, mais, rode ui en komkmmmer onder de pastasalade
- Breng eventueel verder op smaak met peper en zout
- Bewaar de salade tot gebruik in de koelkast
- Kruid het varkanshaasje met peper en zout
- Smelt een klontje boter in een ruime pan
- Bak het varkeshaasje rondom mooi bruin
- Leg het vlees in een ovenschaal en zet het in een voorverwarmde oven op 170°C.
- Afhankelijk van de dikte van het varkenshaasje voor 7 á 12 minuten. Voelt het stevig aan als je het licht indrukt tussen duim en wijsvinger? Dan zit je goed. (kerntemperatuur 65 graden)
- Haal het varkenshaasje uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat het even rusten. Snijd nadien in pakjes.
- Serveer de pastasalade met plakjes varkenshaas


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


