Traag gegaarde eendenbout met sinaasappelsaus
Hoofdgerechten, Recepten

Traag gegaarde eendenbout met sinaasappelsaus

Eendenbout is één van mijn favoriete stukken vlees. Of moeten we hier gevogelte zeggen? Smaakvol, sappig en krachtig van smaak. Echt een super ingrediënt om thuis mee aan de slag te gaan. In dit recept houden we het vrij klassieke en gaan we voor een smaakvolle sinaasappelsaus. Dit recept combineert de rijke smaak van eendenbout met de frisse en zoete tonen van sinaasappel. 

Nodig voor 4 personen

  • 4 eendenbouten – The Meatlovers
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 el bloem
  • 2 sinaasappels
  • takje tijm, rozemarijn & 2 blaadjes laurier
  • 1 runderbouillonblokjes
  • 1 glas rode wijn
  • maizena
  • 1/2 dl Mandarine Napoléon

Doen

  • Snij het vet van de eendenbout in met een scherp mes
  • Kruid de bouten met peper en zout
  • Smelt een klontje boter in een diepe stoofpan. Bak hierin de eendenbouten mooi bruin
  • Snij ondertussen de ui en wortel fijn
  • Haal de eendenbouten uit de pan. Stoof in diezelfde pan de ui en wortel aan
  • Strooi hier de bloem over, stoof dit kort mee aan
  • Voeg de rode wijn toe, laat deze voor de helft inkoken
  • Voeg 800 ml water, het bouillonblokje en het sap en de pulp van 1 sinaasappel toe
  • Leg de eendenbouten in het vocht.
  • Voeg een takje tijm, rozemarijn & 2 blaadjes laurier toe.
  • Plaats een deksel op de stoofpand. Breng dit aan de kook
  • Laat het geheel 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen
    (Indien gewenst kan je deze ook 2 uur op 160 graden in de oven zetten)
  • Haal de eendenbouten uit de pan
  • Zeef en ontvet de saus
  • Bind de saus indien nodig met een beetje maizena
  • Breng de saus op smaak met Mandarine Napoléon, peper en zout
  • Leg de eendenbouten opnieuw in de saus
  • Schil de overgebleven sinaasappel met een scherp mes. Snijd hier mooie partjes van. Voeg deze toe aan de saus
  • Smakelijk!

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *