Ik heb het de eerste keer gegeten in “La Muse” tijdens “Mijn Restaurant” Ik lustte zelf geen ganzenlever en geen gerookte paling. Maar dit is 1 van de lekkerste gerechten die ik ooit heb gegeten. Voor dit recept wil ik Kristof de Kroon bedanken.
Dit recept is om 8 hapjes of 4 voorgerechten van te maken
Ingrediënten:
- 12 sneetjes bresaola
- 2 gerookte palingfilets of 1 gerookte forelfilet
- 10 ontpitte dadels, fijngehakt
- 3 sinaasappelen, uitgeperst
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 100 gr fois gras (creme)
- krulsla
- 1 eetl. balsamicocrème
- 1 limoen
- 25 g suiker
- peper en zout
Werkwijze:
Dadelcompote:
- Stoof de stukjes sjalot aan en voeg de stukjes dadels toe. Laat alles 5 minuten sudderen.
- Voeg de jus van versgeperste sinaasappelen toe en laat het geheel even opkoken.
- Doe de suiker erbij en laat de compote pruttelen tot het een vasta massa is
- Werk af met een vleugje peper, zout en limoen.
TIP: Wees zuinig met zout, aangezien bresaola al vrij zout is.
Bresaolaroulade:
- Rol een voldoende groot stuk huishoudfolie uit.
- Leg de lapjes bresaola een beetje op elkaar (6 naast elkaar en 2 onder elkaar) zodat je eigenlijk een soort rechthoek krijgt
- Smeer hierover de ganzenlever (ganzenlever op kamer temperatuur)
- Smeer hierover de dadelcompote
- Maak de palingfilets schoon, snij ze in lange mootjes en leg ze erop.
- Rol de roulade op en stop hem een 20-tal minuutjes in het vriesvak.
- Snij hem in plakjes van 0,5 cm
Serveren met een beetje frisse sla met balsamico
Variant:
- Ja kan ook gerookte forel gebruiken ipv gerookte paling