Aperitief hapjes

Bresaola met gerookte paling

Dit hapje kan je ook als voorgerecht serveren.
Ik heb het de eerste keer gegeten in “La Muse” tijdens “Mijn Restaurant” Ik lustte zelf geen ganzenlever en geen gerookte paling. Maar dit is 1 van de lekkerste gerechten die ik ooit heb gegeten. Voor dit recept wil ik Kristof de Kroon bedanken.

Dit recept is om 8 hapjes of 4 voorgerechten van te maken

Ingrediënten:

  • 12 sneetjes bresaola
  • 2 gerookte palingfilets of 1 gerookte forelfilet
  • 10 ontpitte dadels, fijngehakt
  • 3 sinaasappelen, uitgeperst
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 100 gr fois gras (creme)
  • krulsla
  • 1 eetl. balsamicocrème
  • 1 limoen
  • 25 g suiker
  • peper en zout

Werkwijze:

Dadelcompote:

  • Stoof de stukjes sjalot aan en voeg de stukjes dadels toe. Laat alles 5 minuten sudderen.
  • Voeg de jus van versgeperste sinaasappelen toe en laat het geheel even opkoken.
  • Doe de suiker erbij en laat de compote pruttelen tot het een vasta massa is
  • Werk af met een vleugje peper, zout en limoen.
    TIP: Wees zuinig met zout, aangezien bresaola al vrij zout is.

Bresaolaroulade:

  • Rol een voldoende groot stuk huishoudfolie uit.
  • Leg de lapjes bresaola een beetje op elkaar (6 naast elkaar en 2 onder elkaar) zodat je eigenlijk een soort rechthoek krijgt
  • Smeer hierover de ganzenlever (ganzenlever op kamer temperatuur)
  • Smeer hierover de dadelcompote
  • Maak de palingfilets schoon, snij ze in lange mootjes en leg ze erop.
  • Rol de roulade op en stop hem een 20-tal minuutjes in het vriesvak.
  • Snij hem in plakjes van 0,5 cm

Serveren met een beetje frisse sla met balsamico

Variant:

  • Ja kan ook gerookte forel gebruiken ipv gerookte paling
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *