Sir Edmond Gin
Sir Edmond Gin is geïnspireerd door Michelin-sterrenchefs die Bourbon-vanille in hun keuken gebruiken om culinaire magie te creëren. Bij Sir Edmond Gin hebben ze dit fantastische ingrediënt het hoofdpodium gegeven in hun gin. Bourbon vanille, afkomstig van het eiland Réunion, is elegant en verfijnd en ’s werelds meest geliefde ingrediënt. Deze gin is uniek, smaakvol en veelzijdig toepasbaar: puur met ijs, in cocktails en in heerlijke Gin & Tonics.
Wij kregen de vraag of we cocktail wilde creëren rond deze gin. Bijgeleverd zat een fiche met een cocktailrecept van Pornstar martini. Een klassieke cocktail op basis van passievrucht & vanille, traditioneel vergezeld van een gekoeld borrelglas prosecco. Omdat we toch werken met een Nederlandse gin wilden we een variant creëren met enkel ingrediënten van bij ons. Zo gingen we aan de slag met aardbeien, Mandarine Napoleon en natuurlijk Sir Edmond Gin.
Nodig voor 1 cocktail
- 60 ml Sir Edmond Gin
- 15 ml Mandarine Napoleon
- 80 g verse aardbeien (gemixt)
- 25 ml limoensap
- 10 ml suikersiroop
Doen:
- Mix de aardbeien fijn
- Meet 50 ml gemixte aardbei af, giet dit in de cocktailshaker
- Voeg alle andere ingrediënten toe aan de cocktailshaker
- Voeg ijsblokjes toe
- Shake krachtig
- Strain de cocktail in een champagnecoupe
- Werk af met een aardbei
- Serveer er eventueel een gekoeld borrelglas prosecco bij
- Geniet
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.