Gamba's met mojo verde en een glaasje Verdejo
Aperitief hapjes, Hoofdgerechten, Recepten

Gamba’s met mojo verde en een glaasje Verdejo

Print Friendly, PDF & Email

We leerden ‘mojo’ kennen tijdens onze vakantie op Tenerife. Mojo, oftewel de mojo rojo (de rode) en mojo verde (de groene) zijn daar enorm populair. Deze heerlijke sauzen worden vaak gegeten bij verschillende gerechten zoals vis, aardappelen of brood. Wij gebruiken deze dipsaus als smaakmaker bij gebakken gamba’s. Om helemaal in het Spaanse thema te blijven schenken we hierbij een fris glas Verdejo. Een Spaanse witte wijn uit Rueda. 

Nodig voor 4 personen

  • 8 gamba’s
  • olijfolie/boter
  • stokbrood
  • scheutje Rueda Verdejo
  • Mojo Verde:
    • 2 teentjes knoflook
    • 10 g verse koriander
    • 15 g verse platte peterselie
    • 1 tl komijn
    • 60 g olijfolie
    • 1 el witte wijnazijn
    • peper en zout

Doen

  • Pel de knoflook. Mix de gepelde knoflook, koriander, peterselie, komijn, olijfolie, witte wijnazijn tot een gladde saus (mojo)
  • Breng de mojo op smaak met peper en zout. Zet even apart
  • Pel en kuis de gamba’s
  • Kruid de gamba’s met peper en zout
  • Warm in een ruime pan een klontje boter en een scheut olijfolie op
  • Bak hierin de gamba’s enkele minuten aan beide zeide
  • Blus het geheel met een scheutje witte wijn
  • Zet het vuur uit
  • Lepel de mojo verde over de gamba’s
  • Serveer met een stukje brood en een glaasje Rueda Verdejo
  • Smakelijk

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en oSérieux en Rueda wijnen


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *