Zin in iets verrassends op de barbecue? Deze gamba’s met pittige kruidenboter krijgen extra smaak van chipotle, look, basilicum en een scheutje Elixir d’Anvers. We bakken ze in de nieuwe BBQ Outdoor Skillet van Le Creuset – perfect voor dit soort krachtige combinaties. Sissend, smeuïg en boordevol smaak: dit is barbecue op z’n best.



Nodig
- 6 gamba’s
- 80 g boter, op kamertemperatuur
- verse tijm en basilicum
- snuifje chipotle
- 1 teentje knoflook
- Scheutje Elixir d’Anvers
- stokbrood
Doen
- Snij de tijm en basilcum fijn (ongeveer 1 volle el)
- Pel de look, rasp deze fijn
- Meng de boter met fijngesneden kruiden, chipotle, look, Elixir d’Anvers, peper en zout
- Maak een rolletje van de boter, laat deze opstijven in de koelkast
- Snij de gamba doormidden, de kop kan je heel laten. Verwijder het darmkanaal
- Leg de gamba’s in de skillet
- Verdeel er plakjes boter over
- Bak enkele minuten op een hete barbecue
- Serveer met een stukje brood
- Smakelijk!



Advertentie – Dit recept behoort tot een samenwerking tussen Kris Kookt & Le Creuset.
We kregen de BBQ Outdoor Skillet om uit te testen. Verder is dit geen betaalde samenwerking.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


