Gazpacho van doperwten en komkommer
Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's, Soepen

Gazpacho van doperwten en komkommer

Print Friendly, PDF & Email

We hebben dit recept al verschillende keren klaargemaakt. Maar nooit namen we de tijd om deze frisse soep op foto te zetten. Eindelijk hebben we er eens werk van gemaakt. Met dit warme weer hebben we instant terug zin in deze gazpacho van doperwten met komkommer, munt, basilicum en dragon.

Nodig

  • 1 sjalot
  • 300 g erwten (diepvries)
  • 1 komkommer
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • verse ruinkruiden (munt, basilicum en dragon)
  • olijfolie
  • witte wijnazijn

Doen

  • Pel de sjalot, snij deze in halve ringen
  • Stoof de sjalot aan met een beetje olijfolie
  • Voeg de doperwten toe
  • Bevochtig met 400 ml water
  • Voeg het bouillonblokje toe, breng dit aan de kook
  • Laat zachtjes koken tot de doperwten gaar zijn
  • Giet de soep in een blender, mix fijn
  • Voeg de komkommer en de tuinkruiden toe aan de blender, mix opnieuw de soep fijn
  • Giet de soep door een fijne zeef
  • Voeg wat extra water toe indien de soep nog te dik ik
  • Breng de gazpacho goed op smaak met witte wijnazijn, peper en zout
  • Laat de soep volledig afkoelen
  • Serveer ijskoud
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *