Watermeloen gazpacho
Aperitief hapjes, Recepten, Soepen

Gazpacho

Print Friendly, PDF & Email

Garpacho is een Spaans gerecht. Het is een koude soep van groenten en kruiden, meestal met tomaat. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden. Altijd lekker en plezant om dit te serveren als hapje

Recept voor 1,5l soep:

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika, zonder zaadlijsten
  • 3 tomaten
  • 7 zon-gedroogde of gekonfijte tomaatjes
  • 1 komkommer, geschild
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 rode chilipeper, zonder zaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl selderijzout
  • 1 tl suiker
  • enkele druppels limoensap
  • 1 kippenbouillonblokje
  • verse kruiden: bieslook, peterselie, oregano, basilicum (als je geen verse kruiden hebt kan je gedroogde gebruiken)

Werkwijze:

  • Snij alle groenten grof en doe ze in een blender
  • Voeg 250 ml water en het bouillonblokje toe
  • Voeg ook de kruiden al toe
  • Blender dit goed fijn
  • Breng goed op smaak met nog extra peper en zout
  • Giet de soep door een zeef en laat goed afkoelen

Naar eigen smaak kan je nog rode wijn azijn, tabasco, enz…. toevoegen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *