Garpacho is een Spaans gerecht. Het is een koude soep van groenten en kruiden, meestal met tomaat. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden. Altijd lekker en plezant om dit te serveren als hapje
Recept voor 1,5l soep:
Ingrediënten:
- 1 rode paprika, zonder zaadlijsten
- 3 tomaten
- 7 zon-gedroogde of gekonfijte tomaatjes
- 1 komkommer, geschild
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode ui
- 1/2 rode chilipeper, zonder zaadjes
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl selderijzout
- 1 tl suiker
- enkele druppels limoensap
- 1 kippenbouillonblokje
- verse kruiden: bieslook, peterselie, oregano, basilicum (als je geen verse kruiden hebt kan je gedroogde gebruiken)
Werkwijze:
- Snij alle groenten grof en doe ze in een blender
- Voeg 250 ml water en het bouillonblokje toe
- Voeg ook de kruiden al toe
- Blender dit goed fijn
- Breng goed op smaak met nog extra peper en zout
- Giet de soep door een zeef en laat goed afkoelen
Naar eigen smaak kan je nog rode wijn azijn, tabasco, enz…. toevoegen