Gebrande bloemkool, Crème van oud Brugge, Crumble van kaaskoekjes met Abdij Abt & pijnboompitten, Brugse kant van oud Brugge. Last minute besliste ik toch nog om mee te doen aan de wedstrijd via VTM Koken. Koken met Brugge kaas. Ik ben een kaas liefhebber, maar koken met kaas had ik eigenlijk nog maar weinig gedaan. Het was dan ook heel erg leuk om deze creatie in elkaar te steken, met een geslaagd resultaat.
Extra benodigdheden: Gasbrander
Ingrediënten:
- Bloemkool
- currypoeder
Voor de kaaskoekjes:
- 100 g bloem
- 45 g boter
- 100 g Brugge Abdij Abt
- 20 g pijnboompitten
- peper en zout
Voor de Crème:
- 200 g room
- 100 g Brugge oud
- Snuifje currypoeder
Werkwijze:
Maak eerst de koekjes:
- Warm de boter op en smelt hierin de kaas.
- Meng hier nu de bloem en gehakte pijnboompitten onder.
- Voeg peper en zout toe
- Meng als laatste het ei eronder
- Rol dit deeg in in plasticfolie en laat dit opstijven in de koelkast.
- Snij het deeg in plakjes van 0.5 cm.
- Bak deze 18 minuten in een oven van 180 graden.
- Draai de koekjes na 9 minuten om.
De crème:
- Warm 100 g room op, smelt hierin 100 g kaas.
- Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng hier 100 g half opgeklopte room onder samen met een snuifje curry
- Laat opstijven in de koelkast
Krokantje van oud Brugge (Brugse kant)
- Snij dunne plakjes kaas, laat deze smelten op een velletje bakpapier in een oven van 180 graden
- Haal ze terug uit de oven en laat opstijven.
Afwerking
- Snij dunne stukje bloemkool af, brand deze met een gasbrander.
- Hak de kaaskoekjes fijn.
- Dresseer de gebrande bloemkool op bord met de crème, crumble van kaaskoekjes en werk af met de krokantjes
Lees hier het resultaat van de finale cheese battle in Brugge