Events

Cheesbattle @ Brugge

Print Friendly, PDF & Email
Via Vtm koken liep er een wedstrijd om een recept te creëren met Brugge Kaas. Ik lust heel graag kaas, maar koken had ik er eigenlijk nog bijna nooit mee gedaan. De hoofdprijs was een diner bij Hertog Jan, de 10 beste kregen een mand met Brugge kaas. Het was dus zeker een poging waard.
Na enkele tests in de keuken kwam er eigenlijk een verrassend lekker bordje op tafel. De klassiek gegratineerde bloemkool met witte saus omgevormd naar een origineel hapje. Zo kwam ik uit bij gebrande bloemkool, crème van oud Brugge, Crumble van kaaskoekjes met Abdij Abt en Brugse kant van Oud Brugge,
Eigenlijk stuurde ik dit recept in om enkel maar kans te maken op een mand met heerlijke Brugse kazen. Maar enkele dagen later kreeg ik een mailtje van VTM dat ik geselecteerd was voor de finale. Deze ultieme cheese battle werd gespeeld in het Bistronomie restaurant Bonte B in Brugge.
Als ik aan Brugge denk, denk ik aan The chocolate line. Op tijd vertrekken naar Brugge om niet in de avondspits terecht te komen was enkel een flauw excuus. Een wandeling over de kerstmarkt en een bezoekje aan de winkel van Dominique Persoone hadden daar ook vooral niets mee te maken. De kerstmarkt stelde weinig voor, maar kwa originaliteit kunnen de pralines van Dominique natuurlijk wel tellen.
Eindelijk was het tijd en tegen 18u begaf ik mij naar restaurant de Bonte B. Bij aankomst werd er natuurlijk eerst een glaasje cava gedronken, goed tegen de stress zullen we maar denken. Mocht de wedstrijd echt om 18u beginnen dan had ik zeker gewonnen want de andere 2 finalisten stonden in de file.

Tegen 18u20 doken we uiteindelijk in de keuken. Zoeken naar materiaal en je weg vinden in iemand anders zijn keuken is niet gemakkelijk natuurlijk. Helemaal niet met een camera erbij en de nodige stress van de wedstrijd. De krachtige oven zal natuurlijk ook ingestaan hebben voor de extra stress. De eerste bakplaat met bakpapier en plakjes kaas voor de Brugse kant ging in de oven. 2 minuten later was de ovenplaat leeg en hing mijn kaas verspreid over heel de oven.

Uiteindelijk na een uur was mijn hapje klaar, niet helemaal zoals ik het had gewild en geplant spijtig genoeg. Ook de sympathieke ‘hobbykok finalisten’ jury Bram Bonamie, Stefanie Coorevits & Johan Engelen kozen voor een andere verdiende winnaar. Met mijn eenvoudige creatie kon ik echter niet op boxen tegen een op vel gebakken stukje zeebaars, risotto en mousseline met Brugse zot. Proficiat Fre. Natuurlijk kregen we nog wel enkele leuke tips mee van de jury.
Mocht er een prijs gegevens worden voor etiketten aan tafel, dan had ik die ook zeker gewonnen, zo was ik de enige die jurylid Stefanie als eerste bediende. Lady’s first
Na afloop zijn we met de finalisten en de hele crew nog een hapje gaan eten bij restaurant Breydel De Coninck. Ik moet zeggen een super lekkere Filet mignon, verse pepersaus en verse frietjes en als afsluiter natuurlijk een bordje kaas. Uiteindelijk hebben we geen etentje bij Hertog Jan gewonnen, maar we zijn weeral een wedstrijd ervaring rijker.

Bekijk en lees het volledige verslag hier,

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *