Gevulde paprika
Gevulde paprika’s zijn altijd een goed idee. Maar deze keer vullen we ze niet met gehakt. We vullen de paprika’s met een mengeling van biefstuk, champignons, rode uit en paprika. Het geheel word kort gegrild in de oven met een sausje op basis van mayonaise. Ik weet het, dat klinkt enorm raar. Maar het resultaat is super lekker.
Nodig voor 2 personen
- 3 paprika’s (kleur naar keuze)
- 250 g champignons
- 1 rode ui
- 300 g biefstuk
- 200 g rijst
- 1 ui, fijngesneden
Saus
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 el mayonaise
- 1/2 teentje knoflook
- 1 takje tijm
- peper en zout
Doen:
- Snij 2 paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes
- Leg de paprika helften in een ovenschotel, besprenkel deze met olijfolie
- Bak de paprika’s gedurende 20 minuten in een oven van 180 graden
- Stoof de ui aan in een ruime kookpot met een scheutje olijfolie
- Voeg hier de rijst en een dubbele hoeveelheid water aan toe
- Kook de rijst gaar (tot al het water is verdampt)
- Snij ondertussen de champignons in 4, de rode ui in halve reepjes en de overige paprika in blokjes
- Bak deze groenten beetgaar in een pan met een beetje olijfolie, kruid met peper en zout
- Haal de groenten uit de pan
- Snij ondertussen de biefstuk in reepjes
- Bak de reepjes biefstuk kort aan in een hete pan, kruid met peper en zout
- Meng de reepjes biefstuk onder de groenten. Hier komt een beetje vocht uit, giet dit af maar hou het vocht bij
- Haal de paprika helften uit de oven, haal deze uit de ovenschotel
- Doe de rijst onder in de ovenschotel
- Leg hierop terug de paprika helften
- Verdeel het biefstuk groenten mengeling in de paprika’s
- Meng alle ingrediënten voor de saus, voeg hier 2 el vocht van de groenten aan toe
- Verdeel de saus over de gevulde paprika’s
- Bak de gevulde paprika’s gedurende 5 minuten in de oven
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.