Pladijs met een tapenade van walnoot en ratatouille en pasta
Hoofdgerechten, Recepten

Pladijs met tapenade van walnoot, ratatouille en pasta

Pladijs met een tapenade van walnoot

Pladijs of schol is een platte vis die samen met onder andere de bot en schar tot de scholachtigen wordt gerekend, die op hun beurt deel uitmaken van de platvissen. In België is schol uiterst belangrijk voor de visserij. Hij is qua volume de meest aangelande. Een visje die we hier ten huize Kris Kookt graag op ons bord krijgen. Deze keer bakken we de filet van pladijs kort in de oven met een korstje van walnoten en oregano. Daarbij serveren we een smaakvolle ratatouille en pasta

Nodig voor 4 personen

  • 4 verse pladijzen of 8 pladijs filets
  • 100 g walnoten
  • 2 el fijngesneden oregano
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Ratatouille

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • Italiaanse kruiden
  • 10 kerstomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • olijfolie
  • 300 g penne

Doen

  • Snipper de ui fijn, plet de knoflook
  • Snij de aubergine en courgette in blokjes
  • Warm een flinke scheut olijfolie op in een ruime stoofpan
  • Stoof hierin de ui en look glazig
  • Voeg vervolgens de courgette en aubergine toe, stoof deze mee aan
  • Voeg het blik tomatenblokjes toe, breng de ratatouille aan de kook
  • Voeg Italiaanse kruiden toe, breng op smaak met peper en zout
  • Snij de kerstomaten doormidden, voeg deze toe aan de ratatouille
  • Laat het geheel zachtjes sudderen tot alles gaar is
  • Hak de walnoten fijn, meng deze met oregano, olijfolie, peper en zout
  • Wrijf een ovenschol in met een beetje olijfolie
  • Verdeel hierin de visfilets
  • Verdeel de walnoten mengeling over de vis
  • Bak de vis gedurende 6 á 8 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar
  • Giet de pasta af, meng deze onder de ratatouille
  • Serveer de ratatouille met pasta en in de oven gebakken vis

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *