Rivo Gin – Lago di Como,
Rivo Gin is afkomstig uit Italië, meer gespecificeerd het Comomeer. Het Comomeer is de thuisbasis van heerlijk eten, leuke mensen, eindeloze vergezichten, George Clooney en sinds kort ook Rivo Gin. Deze streek biedt een ongelooflijke botanische variëteit dankzij zijn positie en het verschil in hoogte. Het is een mix van mediterrane en alpiene klimaat. Een mix die ze ook in deze gin weerspiegelen.
Comomeer in een glas,
Marco Rivolta en zijn moeder waren twee jaar bezig om deze gin te ontwikkelen. Ze begonnen met 50 botanicals, deze zijn terug gebracht naar 12. Kruiden en botanicals die vooral door de moeder des huizes en familie worden geplukt in de natuur rondom het Comomeer. De voornaamste zijn jeneverbes, koriander, kardemom, angelica, pimpernel, bonenkruid, citroenmelisse en Breckland tijm. De rest blijft geheim. Elke botanical wordt afzonderlijk gedestilleerd in 70% Italiaanse graanalcohol, zodat deze het best tot zijn recht komt. RIVO Gin wordt gedestilleerd bij de Italiaanse Distilleria Quaglia, een van de oudste distilleerderijen van Italië.
De cocktail:
De beste manier om van deze gin te genieten, werd omschreven als ‘Lake Side’, aan het Comomeer dus. Dit is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk. Daarom creëren we een Italiaanse cocktail die het lake side gevoel weerspiegeld. We combineren de Rivo gin met Campari, limoensap en ginger ale. Dit zorgt voor een frisse cocktail waar bitter, zoet en zuur in wordt gecombineerd. Ideaal als aperitief.
Nodig: (1 cocktail)
- 40 ml Rivo Gin
- 10 ml Campari
- 10 ml suikersiroop
- 20 ml limoensap
- 50 á 100 ml Ginger Ale
- gecrushed ijs
- tijm en rozemarijn.
Doen:
- Vul een glas met gecrushed ijs
- Voeg gin, Campari, suikersiroop en limoensap toe
- Roer goed
- Vul aan met ginger ale, naar eigen smaak
- Werk af met tijm en rozemarijn.
- Geniet!