Wok met rijstnoedels, pulled duck en koriander
Hoofdgerechten, Recepten

Kip met vier Thaise sauzen – Asianfoodlovers.nl

Een tijdje geleden bestelde ik via asianfoodlovers.nl een “Asian Food Lovers Box”. In deze foodbox zaten ingrediënten voor drie Thaise gerechten. Enkel de verse producten zoals bv kip, koriander & lente-uitje moest ik zelf nog kopen. Een box met 13 Aziatische producten die je in een doorsnee supermarkt niet zo gemakkelijk kan vinden. Mijn favoriete recept van de drie was deze Kip met vier Thaise sauzen.

Het geheim van de Thaise keuken is het gebruik van de juiste ingrediënten. Voor dit makkelijke wokgerecht worden vier Thaise basissauzen gebruikt die samen precies de juiste smaakcombinatie geven. Ontdek ook de Thaise gebakken knoflook, die de kip extra lekker maakt.

Ingrediënten

  • 1 el vissaus
  • 2 el oestersaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl zwarte sojasaus
  • 1 el rijstolie
  • 1 el gebakken Thaise knoflook
  • pandanrijst
  • 300 g kip, in reepjes
  • 2 lente-uitjes, in schuine stukjes
  • 6 takjes koriander
  • peper
  • 1 tl suiker

Doen:

  1. Meng de vier sauzen in een kommetje
  2. Leg de kip in een schaal en meng deze met de saus, peper, en de rijstolie
  3. Laat de kip minstens 5 minuten marineren
  4. Kook intussen 200 g pandanrijst in de rijstkoker of in licht gezouten water
  5. Verwarm een scheutje rijstolie in een wok op hoog vuur
  6. Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak ca. 5 minuten totdat de kip gaar is
  7. Zet het vuur laag, voeg suiker, een 1 el gebakken knoflook, lente-ui en koriander toe
  8. Strooi er op het einde nog enkel blaadjes koriander en gebakken knoflook over kwa garnituur

Serveer het gerecht met rijst en een frisse salade, Thaan Aroy (laat het maken! )

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *