Cacciare betekent jagen in het Italiaans. Konijn op jagerswijze dus, maar dan op z’n Italiaans. Sappig konijn wordt langzaam gestoofd in een smaakvolle tomatensaus met champignons, spekjes, kappertjes en olijven. Serveer het met warm, vers Turks brood, ideaal om elke heerlijke druppel saus mee op te vegen.
Nodig voor 2 á 3 personen – Ingrediënten van Lidl
- 1 konijn, versneden
- 100 g gerookte spekblokjes
- 3 sjalot
- 500 g champignons
- 400 ml passata
- 1 groentenbouillonblokje
- 1 glas rode wijn
- 1/2 rode peper
- 1 takje tijm
- verse oregano
- 20 olijven
- 2 teentjes knoflook
- 2 el kappertjes
- 1 Turks brood (om af te bakken)
Doen:
- Neem een ruime ovenbestendige stoofpot
- Kruid de stukken konijn met peper en zout
- Bak de stukken konijn bruin in de stoofpot (deze moeten nog niet gaar zijn)
- Haal deze nadien terug uit de stoofpot
- Snij de sjalot en rode peper in reepjes, de champignons in 4, plet de look
- Stoof nu de sjalot, rode peper, champignons, look en spekblokjes aan in dezelfde kookpot
- Voeg de rode wijn toe, laat deze voor de helft inkoken
- Voeg de passata toe
- Breng het geheel aan de kook
- Snij de verse tijm en oregano fijn, voeg deze toe aan de stoofpot
- Snij de olijven doormidden, voeg deze samen met de kappertjes toe aan de stoofpot
- Voeg alsook de stukken konijn terug toe
- Breng dit aan de kook. Laat gedurende 1 á 1,5 uur sudderen
- Proef de saus, kruid eventueel met peper en zout
- Bak het Turks brood af in de oven
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.