Kruimelrepen met havermout en rode bessen
Recepten, Zoetigheden

Kruimel repen met havermout en rode bessen

Print Friendly, PDF & Email

Geniet van heerlijke kruimelrepen, boordevol gezonde ingrediënten. Onze kruimelrepen, gemaakt met havermout en sappige rode bessen, zijn de perfecte combinatie van zoet en voedzaam. Of je nu onderweg bent of wilt genieten van een tussendoortje, deze smakelijke repen zijn hiervoor ideaal. Je kan ze zelfs met een bolletje vanille-ijs serveren als dessert. 

Nodig – Bakvorm 20 x 20 cm

  • 190 g boter
  • 145 g bloem
  • 110 g suiker
  • 60 g havermout + 10 g extra
  • snuifje zout
  • 200 g rood fruit (bosbessen, braambessen, rode bessen, frambozen)
  • 15 g maizena
  • 50 g suiker om onder fruit te mengen
  • (vanille-ijs)

Doen

  • Meng boter, bloem, suiker, havermout en zout tot een egaal deeg
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Verdeel 3/4 van het deeg op de bodem van de bakvorm
  • Druk het deeg aan
  • Meng het rood fruit met 15 g maizena en 50 g suiker
  • Verdeel het rood fruit op het deeg
  • Kruimel er de overige deeg bovenop
  • Strooi er 10 g havermout over
  • Bak gedurende 45 min in een voorverwarmde oven van 180 graden

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *