Parelcouscous met bavette, artisjok en champignons
Hoofdgerechten, Recepten

Parelcouscous met bavette, artisjok en champignons

Print Friendly, PDF & Email

Bavette, ook bekend als flank steak, is een sappig en smaakvol stuk rundvlees dat populair is vanwege zijn intense smaak en malsheid. Dit is eveneens één van onze favoriete stukken rundvlees. We combineren dit mooi saignant gebakken stuk rundvlees met parelcouscous, champignons en artisjok. Volg eenvoudig ons recept en geniet van een puur bord boordevol smaak. Smakelijk eten!

Nodig voor 2 á 3 personen

  • 500 g bavette – The Meatlovers
  • 250 g parelcouscous
  • 1 bokaal of blik artisjokharten
  • 250 g champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g cashewnoten.
  • boter
  • peper en zout

Doen

  • Hak de cashewnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof. zet even apart
  • Laat de artisjokharten goed uitlekken, snij deze in 4
  • Pel de sjalot, snij deze in halve ringen
  • Plet de look, snipper deze fijn
  • Kuis de champignons, snij deze in 4
  • Smelt een klontje boter in een ruime pan
  • Stoof hier de sjalot en knoflook in aan
  • Voeg de champignons toe, bak deze mee aan tot deze gaar zijn
  • Voeg nu de artisjokharten toe, stoof deze kort mee aan
  • Kruid deze groenten met peper en zout
  • Kook ondertussen de parelcouscous graag zoals op de verpakking staat.
  • Meng de groenten onder de parelcouscous, breng deze op smaak met peper en zout
  • Serveer de parelcouscous met plakjes bavette, werk af met geroosterde cashewnoten

Bavette

  • Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Laat een flinke klont boter kleuren in een pan en schroei het vlees rondom dicht.
  • Leg het vlees in een ovenschaal, giet er de boter over.
  • Zet de schaal 5 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal het vlees uit de oven, Laat dit 10 minuten rusten onder zilverfolie.
  • Snijd het vlees in dikke plakken tegen de draad in

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *