Rundstartaar met kaviaar is een klassieker op veel menukaarten. Kaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd. Wij gaan in dit recept aan de slag met het witte goud: de Belgische asperges. We combineren een tartaar van asperges met smeuïge rundstartaar. Dit werken we af met geroosterde hazelnoten en fris gemarineerde asperges. Een absoluut top voorgerecht!
![Rundstartaar met asperges, hazelnoten en verse kruiden](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2024/04/Rundstartaar-asperge-4-367x550.jpg)
![Rundstartaar met asperges, hazelnoten en verse kruiden](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2024/04/Rundstartaar-asperge-7-367x550.jpg)
Nodig voor 4 personen
- 300 g rundsvlees (bavette) – The Meatlovers
- olijfolie
- 1 kl mayonaise
- 1 sjalot
- 1 kl mosterd
- worcestersaus & tabasco
- 1 el kappertjes
- Snij het rundvlees fijn, Pak dit goed in met plasticfolie. Bewaar in de koelkast tot gebruik
- Werk op het laatste moment de tartaar af:
- Snipper de sjalot fijn, voeg deze toe aan het fijngesneden rundsvlees
- Breng de tartaar op smaak met mayonaise, olijfolie, mosterd, worcestersaus, tabasco, peper en zout
Asperges
- 500 g asperges
- olijfolie
- witte wijn azijn
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Bewaar 5 asperges rauw
- Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
- Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt.
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
- Nu zijn ze gaar, haal de asperges uit het water en verfris ze onder koud water, dep ze goed droog
- Snij de asperges in fijne blokjes
- Snij twee rauwe asperges in blokjes, voeg deze toe aan de tartaar van asperges
- Breng dit op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout
- Maak met een dunschiller slierten van de overige rauwe asperges
- Breng deze op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout
Afwerking
- 50 g hazelnoten
- verse kruiden: zuring, rucola, oregano, …
- Schik de rundstartaar met een dresseerring op de borden
- Lepel daarop de tartaar van asperges
- Schik er de gemarineerde aspergeslierten over
- Werk af met geroosterde hazelnoten en verse kruiden
![Rundstartaar met asperges, hazelnoten en verse kruiden](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2024/04/Rundstartaar-asperge-6-367x550.jpg)
![Rundstartaar met asperges, hazelnoten en verse kruiden](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2024/04/Rundstartaar-asperge-5-367x550.jpg)
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
![Rundstartaar met asperges, hazelnoten en verse kruiden](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2024/04/Rundstartaar-asperge-1--650x434.jpg)