Een heerlijk pastagerecht met scampi, gele paprika, champignons, look een witte wijn
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 250 gr tagliatelle (volkoren, Soubry)
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika, in blokjes
- 250 gr champignons, in 4 gesneden
- puntje rode peper
- 1 dl witte wijn
- 1 el ketchup
- 100 ml room
- 24 scampi
Werkwijze:
- Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
- Zet een ruime kookpot op het vuur met gezouten water
- Smelt ondertussen een klontje boter in een ruime pan
- Stoof hierin de sjalot aan samen met een uitgeperst teentje knoflook
- Voeg nu de paprika blokjes en champignons toe
- Stoof dit beetgaar
- Voeg de witte wijn toe en laat deze voor de helft verdampen
- Voeg nu de room en ketchup toe
- Breng de saus al op smaak met peper en zout
- Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar
- Voeg ook de scampi toe aan de roomsaus
- Als de pasta gaar is, giet hem af en meng deze onder de scampi met roomsaus
Smakelijk !!