Hoofdgerechten

Lamssteak met griekse salade

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk stukje gebakken lamsvlees met een salade van feta, rode ui, paprika,……

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 2 lamssteaks van +- 180 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 rode paprika
  • 100 gr feta
  • 1 tomaat
  • 1/3 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el olijfolie

Werkwijze:

  • Verwijder de zaadjes van de tomaat, komkommer en paprika en snij deze in reepjes
  • Snij de feta in blokjes en de rode ui in reepjes
  • Meng dit allemaal samen met 1 el olijfolie, peper en zout
  • Bewaar dit even in de koelkast
  • Smelt een klontje boter in de pan
  • Kruid de lamssteaks met peper en zout en bak ze mooi bruin langs beide kanten (+-3 minuten langs elke kant)
  • Voeg tijdens het bakken het teentje knoflook en takje rozemarijn toe, bedruip de steak af en toe met boter uit de pan
  • Laat de steak 2 minuten rusten en snij hem in plakjes
  • Serveer de steak met de Griekse salade en eventueel aardappelen in de oven

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *