Een heerlijk stukje gebakken lamsvlees met een salade van feta, rode ui, paprika,……
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 2 lamssteaks van +- 180 gr
- 1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 rode paprika
- 100 gr feta
- 1 tomaat
- 1/3 komkommer
- 1 kleine rode ui
- 1 el olijfolie
Werkwijze:
- Verwijder de zaadjes van de tomaat, komkommer en paprika en snij deze in reepjes
- Snij de feta in blokjes en de rode ui in reepjes
- Meng dit allemaal samen met 1 el olijfolie, peper en zout
- Bewaar dit even in de koelkast
- Smelt een klontje boter in de pan
- Kruid de lamssteaks met peper en zout en bak ze mooi bruin langs beide kanten (+-3 minuten langs elke kant)
- Voeg tijdens het bakken het teentje knoflook en takje rozemarijn toe, bedruip de steak af en toe met boter uit de pan
- Laat de steak 2 minuten rusten en snij hem in plakjes
- Serveer de steak met de Griekse salade en eventueel aardappelen in de oven