Een eenvoudige tagliatelle met scampi, kerstomaatjes en basilicum. Hierbij een heerlijk stukje victoriabaars. Dit is een heerlijk makkelijk pasta gerecht met zuivere smaken.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 12 scampi, gekuist
- 15 kerstomaatjes, in 2 gesneden
- 280 gr tagliatelle
- 300 gr victoriabaars
- een hand vol verse basilicum, fijngesneden
- olijfolie
- peper en zout
Werkwijze:
- Zet een ruime kookpot met gezouten water op
- Verwarm de oven op 170 graden
- Maak 2 mooie filets van de victoriabaars, smeer deze in met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout
- Leg deze filets in een ovenschaaltje en gaar deze 20 minuten in de oven
- Zet een grote pan op het vuur met een klontje boter
- Stoof hierin de ui en de knoflook aan
- Kruid de scampi met peper en zout en voeg toe aan de ui en knoflook
- Stoof zachtjes verder aan
- Voeg de kerstomaatjes toe en bak dit verder aan
- Kook de tagliatelle beetgaar
- Giet de tagliatelle af, giet er een scheutje olijfolie over en breng deze al volledig op smaak met peper en zout
- Meng alle ingrediënten van de pan (ui, knoflook, scampi en kerstomaatjes) onder de tagliatelle
- Breng dit verder op smaak met peper en zout
- Meng er op het einde de reepjes basilicum aan toe
- Serveer de tagliatelle met een stukje victoriabaars