Hofke van Bazel’s charming Italian sister,
Bazalia staat voor een samentrekking van Bazel en Italië. Het zuiderse gevoel, authentieke Italiaanse gerechten en mediterrane smaken bombarderen je onmiddellijk tot in Italië. Deze zaak heeft dan ook de kenmerken van een typische trattoria, zo staat hier net zoals in Italië de man in de keuken en mevrouw in het restaurant.
Stuk voor stuk bouwden Gina en Kris “Hofke van Bazel” op tot een gastronomisch walhalla. Het prachtig zomer terras, de wijnkelder die ook dienst doet als aperitief ruimte en 3 luxueuze suites vormen een prachtig geheel. Na een korte rondleiding langs deze facetten eindigden wij op de eerste verdieping waar zich Trattoria Bazalia bevind.
Hier creëerden gastvrouw Gina Miurin afkomstig van Veneto en haar partner Kris De Roy sinds begin 2013 deze Italiaanse eetgelegenheid. Men serveert de Italiaanse ‘cucina di mama’ met ingrediënten die Kris rechtstreeks uit Italië laat importeren. Deze sterrenchef kookt met passie en een duidelijke focus op pure smaken. 8 maanden na opening scoorde Bazalia al met 13/20 in Gault&Millau. In 2014 kwam hier een Bib Gourmand bij.
Om te starten werd er een fris glaasje spumante geschonken, hierbij kwamen koningsolijven en mega grissini met dip van pecorino op tafel. Om verder te gaan in de Italiaanse sferen werd onze tafel vol gezet met heerlijke antipasti: Soepje van knolselder en truffel, vers gebakken focaccia, bresaola, Italiaanse salami, tomaatjes, super lekkere mozzarella, fungi, en nog veel meer.
Puntarelle / basilico / cappone / broccoli invernali / cozze
Knorhaan / basilicum / Italiaanse andijvie / mosselen
Merluzzo / cipolla dolce / pancetta / spuma di patate con rosmarino
Gezouten kabeljauw / zoete ui / pancetta / luchtige aardappel met rozemarijn
Tiramisù new style
crumble van amandelen / koffieroomijs / lepelbiscuit / schuim van mascarpone en amaretto
crumble van amandelen / koffieroomijs / lepelbiscuit / schuim van mascarpone en amaretto
Italiaanse zoetigheden bij de koffie
Voor dit menu betaalt men € 35. Wie kiest voor een formule met inbegrip van aperitief, aangepaste wijnen en espresso betaalt € 59. Verder kan je dit uitbreiden met heerlijke antipasti om van te genieten bij het aperitief voor € 9.50 per persoon. Vegetariër, geen probleem, Net zoals in Hofke van Bazel krijgen in Bazalia ook vegetariërs meer dan gewone aandacht. Chef kris de Roy stelt telkens een vegetarisch alternatief voor.
Wij genoten van een avond Italiaanse gastvrijheid en romance. Gerechten opgebouwd met kwaliteitsvolle producten geserveerd met de nodige Italiaanse charme en schwung. Bedankt Gina en Kris, herinneringen van onze vakantie in Italië kwamen onmiddellijk terug naar boven. Wij keren zeker nog eens terug, maar waarschijnlijk wel eerst om het Hofke van Bazel te ontdekken.
Trattoria Bazalia
13/20 G&M, Bib Gourmand
Hofke van Bazel
14/20 G&M, 1 Michelinster
Review Be-Gusto 2014
Adres: Koningin Astridplein 11, 9150 Bazel
Telefoon:03 744 11 40