Shoarma van paddenstoelen is misschien niet nieuw, maar wel té lekker om niet te delen. Oesterzwammen, kruidig gebakken tot sappige reepjes, vormen een heerlijk vegetarisch alternatief voor het klassieke broodje shoarma. In een warm pitabroodje met een smaakvolle saus is dit een gerecht dat je keer op keer wilt maken. Simpel, snel en bomvol smaak – ideaal voor een doordeweekse avond of een relaxed weekendmaal!


Nodig voor 2 personen
- 4 pitabroodjes
- 400 g oesterzwam (of mengeling met portobello)
- boter
- sojasaus
- 1 tl sriracha
- shoarmakruiden
- 1 teentje knoflook
- ijsbergsla
- rode ui
- komkommer
- looksaus, of een ander lekker sausje
Doen
- Snijd of trek de oesterzwammen in reepjes.
- Meng deze met 2 el sojasaus, 1 tl sriracha en shoarmakruiden
- Pel de look, rasp deze fijn
- Verhit een klontje boter in een ruime pan, vroeg de look en paddenstoelen toe
- Bak deze enkele minuten op een hoog vuur tot de reepjes gaar en vlezig zijn.
- Snij de ijsberg fijn, pel de rode ui, snij deze in halve ringen. Snij de komkommer in plakjes
- Warm de pitabroodjes op in de broodrooster
- Vul de broodjes naar eigen smaak met saus, groenten en shoarma van paddenstoelen
- Smakelijk!


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

