Dranken & Cocktails, Recepten

Cocktail: Kokos & Cachaça

Print Friendly, PDF & Email

Cachaça by Capucana,

Capucana – letterlijk: huis van suikerriet – wordt al sinds 1886 traditioneel gedistilleerd in de omgeving van São Paulo. Het begint met versgeperst suikerrietsap, dat wordt gefermenteerd en vervolgens gedistilleerd. Na drie jaar rijpen in eikenhouten vaten heeft de cachaça haar gouden kleur en diepe smaak. De spirit is klaar om gedronken te worden en heeft geen toevoeging nodig, behalve misschien een blokje ijs.

Puur of cocktail?

Premium blend als Capucana is pure perfectie, die drink je het beste straight. Maar toch verwerkte ik hem ook in een cocktail. Een cocktail met maar enkele ingrediënten zodat die perfect tot hun recht komen. Ik ging aan de slag met het recept van een klassieke Batida de coco. Maar ik gebruik geen kokosroom of gecondenseerde melk. Ik gebruik puur vers kokoswater recht uit een kokosnoot.

Nodig voor 1 cocktail:

  • 50 ml vers kokoswater
  • 50 ml Capucana – Handcrafted cachaça
  • 10 ml vers limoensap
  • 10 ml suikerwater

Doen:

  1. Haal het vers kokoswater uit de kokosnoot
  2. Meng alle ingrediënten en shake dit krachtig met voldoende ijs
  3. Schenk de cocktail terug in de kokosnoot of in een cocktailglas
  4. Breek nadien de kokosnoot open en geniet dubbel

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *