Gezonde aardappelsalade
Aardappelsalade is een graag geziene gast op elke zomertafel. Veelal wordt deze klaargemaakt met mayonaise. Voor dit recept gaan we de gezondere toer op. We gebruiken Griekse yoghurt in plaats van mayonaise. Daarnaast voegen we een heleboel groenten toe zoals doperwten, komkommer, groene paprika en augurk.
Nodig voor 4 personen – Bijgerecht
- 500 g vastkokende aardappelen
- 500 g groene groenten (bv. doperwten, komkommer, groene paprika)
- 10 g augurk
- 1 ui
- 170 g Griekse yoghurt
- 1 el fijngesneden tuinkruiden (bieslook/peterselie)
- 1 el mosterd
- peper en zout
- rucola
Doen:
- Schil de aardappelen, snij deze in grove stukken
- Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water
- Giet de aardappelen af, laat deze volledig afkoelen
- Kook de doperwten gaar
- Snij de komkommer, paprika en augurk in fijne blokjes
- Snij de ui fijn
- Snij de afgekoelde aardappelen in stukjes
- Voeg yoghurt, mosterd, groenten, ui en tuinkruiden toe
- Meng alles goed onder elkaar
- Kruid de salade met peper en zout
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.