Albatross: Gingerbeer - Caipirinha - Bubbels
Dranken & Cocktails, Recepten

Albatross: Gingerbeer – Caipirinha – Bubbels

Print Friendly, PDF & Email

Albatross is een Kortrijkse likeur op basis van braambessen en citroenen. Deze likeur van 16° smaakt fris en fruitig. Perfecte om te mixen met een Ginger Ale, als extract in een witte wijn, cava of cocktail. Hieronder vind je drie van onze favoriete cocktails met Albatross. Een cocktail met gin en gingerbeer,  de  Braziliaanse cocktail Caipirinha en zoals eerder vermeld met cava. De recepten zijn telkens voor 1 cocktail.

Albatross & Gingerbeer

  • 50 ml Albatross
  • 30 ml gin
  • 100 ml gingerbeer
  • schijfje citroen
  • ijsblokjes
  • Vul een cocktailglas met ijsblokjes
  • Voeg Albatross en gin toe, roer kort
  • Vul het glas aan met gingerbeer
  • Werk af met een schijfje citroen

Albatross Caipirinha

  • 1/2 limoen
  • 1 kl rietsuiker
  • 50 ml Albatross
  • ijsblokjes
  • Snij de halve limoen in 4 partjes
  • Doe de limoenpartjes en rietsuiker in een glas
  • Kneus deze met een stamper.
  • Vul het glas met ijsblokjes of crushed ice
  • Voeg de Albatross toe
  • Roer om met een lepel
  • Geniet

Albatross & Bubbels

  • Albatross
  • bubbels
  • braambes (best uit de diepvries)
  • Vul een champagneglas met de verhouding 1/3 Albatross en 2/3 bubbels
  • Werk af met een bevrozen braambes

Kriskookt.be kreeg deze fles Albatross aangeboden. We bekijken dit product objectief en geven eerlijk onze mening. Verder kregen we geen vergoeding voor het plaatsen van dit artikel.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *