Amaretto cocktails
Dranken & Cocktails, Recepten

Amaretto cocktails: Sour, Highball & …

Print Friendly, PDF & Email

Amaretto is zo een drank die bijna iedereen in huis heeft. Al is het maar om te gebruiken in tiramisu. We geven eerlijk toe dat dat bij ons ook zo is. Maar een tijdje geleden kreeg ik een fles Amaretto van Villa Massa. Villa Massa is vooral bekend voor hun limoncello. Maar sinds kort hebben ze dus ook amaretto op basis van echte amandelen uit Sicilië. Het resultaat? Een heerlijke zachte likeur met een smaak van marsepein, een vleugje vanille, kers en cacao. Hoog tijd om eens te experimenten rond enkele cocktails met amaretto. Ook dit resultaat is meer dan geslaagd.


Amaretto & whisky Sour

  • 45 ml amaretto
  • 30 ml whisky
  • 25 ml citroensap
  • 5 ml suikersiroop
  • 1 eiwit
  • ijsblokjes
  • schijfje citroen en amarena kers voor de afwerking
  • Doe alle ingrediënten en enkele ijsblokjes in een cocktailshaker
  • Shake krachtig
  • Strain de cocktail in een gekoeld glas (zonder ijsblokjes)

Amaretto Old Fashioned

  • 60 ml whisky
  • 10 ml gemberlikeur
  • 10 ml amaretto
  • 1 dash Angostura bitters
  • ijsblokjes
  • 1 amandelnoot
  • Vul een cocktailglas met ijsblokjes
  • Voeg alle ingrediënten toe
  • Roer goed
  • Werk af met een amandelnoot

Amaretto Highball

  • 45 ml whisky
  • 25 ml amaretto
  • 75 ml ginger ale
  • ijsblokjes
  • schijfje gember voor de afwerking

  • Vul het cocktailglas met ijsblokjes
  • Voeg whisky en amaretto toe
  • Vul al met ginger ale
  • Werk af met een schijfje gember

De fles Amaretto van Villa Massa werd ons vriendelijk aangeboden. Verder is dit geen betaalde samenwerking.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *