Wafels van zoete aardappel met geitenkaas en vijg
Ontbijt, Recepten

Wafels van zoete aardappel met geitenkaas en vijg

Ontdek een onweerstaanbare twist op de klassieke wafel – wafels van zoete aardappel! Deze verrukkelijke lekkernij combineert de natuurlijke zoetheid en romige textuur van zoete aardappelen met de knapperige perfectie van wafels. Eet ze krokant en vers gebakken als vieruurtje of top ze af met je favoriete toppings zoals bv. geitenkaas en verse vijgen, voor een hemels ontbijt of brunch. 

Je kan deze wafeltjes ook perfect enkele dagen bewaren of invriezen. Warm ze op in een broodrooster om terug krokante wafeltjes te krijgen.

Nodig

  • 300 gr gekookte zoete aardappel (ongeveer 400 gr ongekookt)
  • 100 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 2 eieren
  • 130 ml melk
  • 40 g havermout
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Doen

  • Was de zoete aardappel goed af onder de kraan en dep hem droog
  • Prik met een vork rondom de aardappel gaatjes. Leg hem in de magnetron op 800 watt voor 6 minuten en keer op het midden van de kooktijd om. (Let op, deze is heel warm)
  • Laat de zoete aardappel even afkoelen. Schil de zoete aardappel, snij deze in blokjes
  • Doe de blokjes zoete aardappel, bloem, bakpoeder, eieren, melk, olie en suiker in een maatbeker
  • Mix het geheel tot een egaal beslag
  • Meng de havermout onder het beslag, kruid met een beetje peper en zout
  • Warm het wafelijzer op. Vet dit een beetje in
  • Bak de wafels mooi goudbruin
  • Eet ze vers gebakken en lekker krokant

Topping

  • Beleg de wafeltjes met romige geitenkaas en verse vijgen. Maak een vinaigrette van gelijke delen olijfolie, balsamico en honing. Werk af met geroosterde en gezouten pinda.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *