Schlosshotel Fiss – Waar gastronomie, wellness en natuur in elkaar vloeien
Uncategorized

Schlosshotel Fiss – Waar gastronomie, wellness en natuur in elkaar vloeien

September staat bij ons veelal in het teken van onze vakantie. Dit jaar kregen we de kans om een tussenstop te maken op een wel heel bijzondere plek, het Schlosshotel Fiss in Tirol (Oostenrijk). Het 5-sterren Schlosshotel in Fiss is een waar culinair vakantieparadijs op 1436m hoogte. Dit familiehotel combineert wellness, gastronomie en luxe in een adembenemende bergomgeving.

Summer Paradise in Serfaus-Fiss-Ladis

Op een zonovergoten plateau, ver weg van het dagelijkse leven, ligt Schlosshotel Fiss: vijfsterren familie- sport- en spahotel dat authenticiteit en elegantie uitstraalt. Al meer dan 30 jaar wordt dit opmerkelijke vakantieresort liefdevol beheerd door de familie Domenig. Zowel in de winter als in de zomer beleef je hier een sublieme vakantie-ervaring.

5-sterrenhotel in een 5-sterren omgeving

Na een rit van 850 km kwamen we rond 15u aan bij Schlosshotel Fiss. Terwijl wij genieten van een welkomstdrankje op het prachtige terras werd onze auto geparkeerd en onze bagage naar de kamer gebracht. We konden eveneens al eens proeven van de eerste lekkernijen. Want het middagbuffet is er geopend tot 16u, het taartenbuffet tot 17u. Wat is er nu lekkerder dan een hap nemen van een verse Oostenrijkse apfelstrudel met een uitzicht op de Alpen?

Zodra we onze kamer binnenstappen, worden we verrast door de elegante alpine stijl die perfect aansluit bij de sfeer van het hotel. Het ruime bed, de luxueuze badkamer met zowel een douche als een bad, en het gezellige salon stralen comfort uit. Het panoramische raam biedt toegang tot een privéterras met een adembenemend uitzicht op de majestueuze bergen.

Gastronomische gerechten met een regionale nadruk

‘s Avonds genoten we van een diner in het restaurant, waar de indrukwekkende wijnkaart met maar liefst 800 zorgvuldig geselecteerde wijnen door sommelier Peter Jobst ons direct opviel. We kozen voor een heerlijke Oostenrijkse rode wijn. Daarna maakten we een keuze uit het verfijnd 5-gangen keuzemenu.

Het voorgerecht bestond uit een waanzinnig voorgerechtenbuffet, daarna proefden we o.a. een fluweelzachte soep van knoflook en aardappel gevolgd door een perfect gebakken stukje Tirools lamsvlees met bonen en geitenkaasravioli. Ook de desserts, eentje op basis van panna cotta, de andere op basis van yoghurt en citroen waren een schot in de roos. Afsluiten deden we met een bordje lokale kaas van het buffet

Van afsluiten gesproken, we waren die ochtend om 4u30 vertrokken richting Oostenrijk. Het was dus al een lange dag. Toch konden we de verleiding van de prachtige cocktailkaart in de bar niet weerstaan. Bar manager Sam Lutz verwelkomde ons en vroeg naar onze favoriete smaken. Op basis daarvan creëerde hij twee fantastische cocktails waarmee we deze grandioze dag afsloten. Sam weet zijn gasten goed in te schatten. Hij serveert mij één van mijn favoriete after-dinner cocktails: een voortreffelijke Old Fashioned gemaakt met WhistlePig Old World Rye 12 years. Fantastisch om te zien hoe ze gebruik maken van premium spirits en huisgemaakte siropen.

Ultieme ontspanning in de uitgebreide Spa

Na een deugddoende nachtrust staan we vroeg op om het wellness gedeelte van het hotel verder te ontdekken. De spa van 5.000 m² omvat een heus binnen en buitenzwembad, bubbelbaden, een familiespa met sauna & stoombad. Daarnaast is er een Splash Waterworld voor de kinderen. Al moeten we toegeven dat ook wij met een rubberen band van de 48m lange glijbaan zijn gegaan. Fun gegarandeerd! Daarnaast biedt de spa ook een uitgebreid aanbod aan massages voor totale ontspanning.

Na een verfrissende ochtendduik begeven we ons naar het ontbijtbuffet. Hier vind je werkelijk alles wat je je kunt wensen: van verse sapjes en yoghurt tot honing van de lokale imker, brood van de dorpsbakker, regionale kazen en charcuterie. Daarnaast zijn er versgebakken eitjes, pannenkoeken, gerookte zalm, ….. We schenken ons een glaasje Oostenrijkse bubbels in en beginnen met een pannenkoekje en vers fruit. Een perfect begin van de dag!

Super.Sommer.Card

We starten de dag met een stevig ontbijt, want er staat een wandeling op het programma. Dankzij de Super.Sommer.Card, die alle zomergasten ontvangen, maken we gratis gebruik van de kabelbaan in de regio Serfaus-Fiss-Ladis. We nemen de lift naast het hotel naar 2.400 meter hoogte en worden getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de Alpen. Van daaruit wandelen we naar 2.600 meter. Goede wandelpaden, schilderachtige uitzichtpunten en hier en daar een berghut waar je gezellig iets kan drinken. Het hotel biedt ook begeleide wandelingen en bergtochten aan voor elk niveau, meerdere keren per week.

Na de wandeling namen we de kabelbaan terug naar het Sommer-Funpark Fiss. Daar besloten we de 2,2 kilometer lange rodelbaan naar beneden te nemen, rechtstreeks tot aan het hotel. Plezier verzekerd! Volledig opgeladen door de frisse berglucht en diep onder de indruk van de prachtige natuur, voelde de wandeling als pure verjonging. Wat een opkikker!

Daarna schuiven we aan bij het SHF-middagbuffet, waar de beste Tiroolse smaken centraal staan. We genieten van een hartige rundsbouillon, een frisse salade en een smakelijke pasta. We houden het bij een lichte lunch, want ’s avonds wacht ons een diner in het exclusieve Beef Club restaurant. Tussendoor ontspannen we nog even in de Spa om helemaal op te laden.

Beef Club – Een onvergetelijke culinaire ervaringen

The Beef Club is een exclusief restaurant in Schlosshotel Fiss. Bekroond met 17/20 en 4 koksmutsen in Gault&Millau behoort dit restaurant bij de top van Oostenrijk. In de keuken vinden we executive Chef Mathias Seidel. Zelf omschrijft hij zijn kookstijl als typisch Alpen met Franse invloeden. Hij geeft de voorkeur aan regionale producten die worden aangevuld met top ingrediënten van over heel de wereld. Denk hierbij aan gambero rosso uit Portugal of top lamsvlees uit de Pyreneeën.

Fine dining in een exclusieve sfeer

Vanaf dat je binnenstapt bij The Beef Club, stap je even in een andere wereld. Een wereld waar alles wordt afgekruid met een vleugje magie. Het interieur straalt een hippe, trendy en kosmopolitische sfeer uit. De menukaart biedt een verfijnde à la carte en een exclusieve selectie rundvlees van de Big Green Egg, maar het echte hoogtepunt is het 4- of 6-gangen Beef Club menu.

Wij werden een avond ondergedompeld in de culinaire wereld van chef Mathias Seidel. Exquise gerechten die werden begeleid met absolute topwijnen waaronder de F.X. Pichler Kellerberg Riesling uit 2017 en La Spinetta  Barbaresco van 2003. Meer over deze top beleving lees je volgende week op de blog.

Na een deugddoende nachtrust, een verkwikkende duik in het zwembad en alweer een geweldig ontbijt is het tijd om onze vakantie verder te zetten richting Kroatië. Wat hebben we genoten van ons verblijf! Een verblijf waar gastronomie, wellness, gastvrijheid en natuur op harmonieuze wijze samenkomen.. Dankjewel!

We denken stiekem al verder na over een vakantie in Oostenrijk, want we zijn helemaal verliefd op de adembenemende natuur daar. Ik kijk ernaar uit om te wandelen, terwijl Sofie ongetwijfeld zou kiezen voor het huren van een elektrische mountainbike in het hotel. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

Praktisch

Schlosshotel Fiss – Laurschweg 28 – 6533 Fiss, Oostenrijk
WebsiteInstragamFacebook

Schlosshotel Fiss bevindt zich op ongeveer 90 km van de luchthaven Innsbruck-Kranebitten.


Kriskookt.be werd uitgenodigd om het hotel en restaurant te komen uittesten en ontdekken. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk. Verder is dit geen betaalde samenwerking.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *