Aperitief hapjes, Recepten

Aperitief wraps – Carpaccio & Vitello Tonnato

Aperitief wraps,

Carpaccio & vitello tonnato zijn natuurlijk twee klassieke voorgerechten die iedereen kent. Deze keer serveren we ze niet als voorgerecht, maar als aperitief hapje. We verwerken ze in een wrap, zodat je ze makkelijk op voorhand kan klaarmaken.

Meer feestelijke wraps vind je hier

Een creatief en makkelijk hapje,

Gevulde wraps, daar kan je oneindig mee variëren. Denk aan gerookte zalm & kruidenkaas, rosbief en hummus of zalm en guacamole. Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens makkelijk om te serveren. Je kan deze wraps vooraf klaar maken zodat je ze op het einde enkel nog maar moet snijden.

Gevulde wrap met carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas,

Nodig:

  • wraps
  • carpaccio van rund
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • rucola

Doen:

  • Beleg de wraps met carpaccio van rund
  • Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout
  • Rasp hier de Parmezaanse kaas over en werk af met rucola
  • Rol de wrap strak op, pak deze in in plasticfolie
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetsof
  • Snij vlak voor het serveren de wraps in stukjes, werk af met de pijnboompitten

Gevulde wrap met vitello tonnato,

Nodig:

  • wraps
  • tonijn uit blik
  • mayonaise
  • kalfsgebraad
  • peper en zout
  • kappertjes
  • rucola

Doen:

  • Maak de tonijnsaus door de tonijn uit blik te mengen met mayonaise
    Reken hiervoor op 3 delen tonijn, 2 delen mayonaise
  • Voeg kappertjes toe aan de tonijnsaus, breng deze op smaak met peper en zout
  • Beleg de wraps met dunne plakjes kalfsgebraad
  • Wrijf de saus uit op het kalfsgebraad, verdeel er de rucola over
  • Rol de wraps op en pak deze in in plastic folie
  • Snij vlak voor het serveren de wraps in stukjes, werk af met de appelkappertjes

Meer leuke wraps ideeën:

  • Gerookte zalm & kruidenkaas
  • Rosbief en hummus
  • Zalm en guacamole
  • Kip en pesto
  • Parmaham en tapenade van gekonfijte tomaten (foto hierboven)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. leon kerckhofs zegt:

    fijne en smakelijke gerechten en niet zo moeilijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *