Dit is een chiquere versie van onze vol au vent.
Recept voor 2 peronen
Ingrediënten:
- 300 gr ontbeend konijnenvlees (koop de konijnen rug)
- 1/2 selder, grof gesneden
- 1 prei, grof gesneden
- 1 wortel, grof gesneden
- 500 gr champignons, in 4 gesneden
- 4 bladerdeegpasteitjes
- peterselie, tijm, laurier
- 1 citroen
Werkwijze:
- Fileer de konijnenrug
- Bak de karkassen bruin
- Voeg de selder, prei, wortelen en kruiden toe
- Voeg beetje water toe
- Laat dit minstens 1 uur koken
- Snij het konijnenvlees in blokjes en bak het licht bruin aan
- Smelt 40 gr boter en voeg 40 gr bloem toe, stoof dit zacht aan
- Voeg van het vuur de bouillon toe en roer goed
- Zet terug op het vuur en laat zachtjes koken tot een gladde saus
- Breng da saus goed opsmaak met peper, zout en eventueel citroensap
- Snij de champingnons in 4 en bak ze gaar
- Voeg de champignons en het vlees toe aan de saus
- Verwarm de bladerdeegpastijtjes in de oven
- Serveer met puree, frietjes of kroketten