Een heerlijk receptje van eend met een iets zoetere saus en mango. Dit recept vind ik persoonlijk lekkerder dan eend met sinaasappelsaus (canard a l’orange)
Ingrediënten:
- 400 gr eendenborst
- 1 mango, niet al te rijp
- 5 el rietsuiker
- 1 rode peper, zonder zaadjes, fijn gesneden
- 1 el thaise vissaus
- 1 el sojasaus
- sap van 1 sinaasappel
Werkwijze:
- Snij het vet van de eendenborst in in ruit vorm
- Bak de eendenborsten 4 minuten op vet kant, 3 minuten op de andere kant
- Neem ze uit de pan en leg ze 10 minuten in een oven van 120 graden
- Schil de mango en snij deze in blokjes van 1 cm
- Giet het bakvet van de eend weg
- Doe de rietsuiker in de pan
- Laat zachtjes carameliseren en voeg dan de blokjes mang toe
- Voeg de rode peper, vissaus, sojasaus en sinaasappelsap toe
- Roer tot alles goed is opgelost
- Haal de eendenborst uit de oven en hou ze warm onder aluminium folie
- Voor te serveren snij de eendenborst in plakjes van 0,5 cm
Lekker met gratin en boontjes met champignons