Gebakken eend met mango, rijst en bimi
Hoofdgerechten, Recepten

BBQ-eend met mango

Print Friendly, PDF & Email

Dit heerlijke recept combineert eend met een licht zoete saus en mango, en is naar mijn mening nog smakelijker dan de klassieke eend met sinaasappelsaus (canard à l’orange). De frisse mango geeft een verrassende twist die perfect past bij de rijke smaak van de eend. Een echte aanrader voor een bijzondere maaltijd!

Ingrediënten – voor 2 personen

  • 400 gr eendenborst
  • 1 mango, niet al te rijp
  • 5 el rietsuiker
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijn gesneden
  • 1 el thaise vissaus
  • 1 el sojasaus
  • sap van 2 sinaasappels
  • 1 kl maizena

Werkwijze:

  • Snij het vet van de eendenborst in in ruit vorm
  • Bak de eendenborsten 4 minuten op vet kant, 3 minuten op de andere kant
  • Neem ze uit de pan en leg ze 12 minuten in een oven van 120 graden
  • Schil de mango en snij deze in blokjes van 1 cm
  • Giet het bakvet van de eend weg
  • Doe de rietsuiker in de pan
  • Laat zachtjes karamelliseren en voeg dan de blokjes mango toe
  • Los de maizena op in een beetje sinaasappelsap
  • Voeg de rode peper, vissaus, sojasaus en sinaasappelsap toe
  • Roer tot alles goed is opgelost
  • Haal de eendenborst uit de oven en hou ze warm onder aluminium folie
  • Voor te serveren snij de eendenborst in plakjes van 0,5 cm
  • Overgiet de eendenborst met de mango-saus
  • Serveer met rijst en gebakken bimi
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *