Hoofdgerechten

BBQ-eend met mango

Een heerlijk receptje van eend met een iets zoetere saus en mango. Dit recept vind ik persoonlijk lekkerder dan eend met sinaasappelsaus (canard a l’orange)

Recept voor 2 peronen

Ingrediënten:

  • 400 gr eendenborst
  • 1 mango, niet al te rijp
  • 5 el rietsuiker
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijn gesneden
  • 1 el thaise vissaus
  • 1 el sojasaus
  • sap van 1 sinaasappel

Werkwijze:

  • Snij het vet van de eendenborst in in ruit vorm
  • Bak de eendenborsten 4 minuten op vet kant, 3 minuten op de andere kant
  • Neem ze uit de pan en leg ze 10 minuten in een oven van 120 graden
  • Schil de mango en snij deze in blokjes van 1 cm
  • Giet het bakvet van de eend weg
  • Doe de rietsuiker in de pan
  • Laat zachtjes carameliseren en voeg dan de blokjes mang toe
  • Voeg de rode peper, vissaus, sojasaus en sinaasappelsap toe
  • Roer tot alles goed is opgelost
  • Haal de eendenborst uit de oven en hou ze warm onder aluminium folie
  • Voor te serveren snij de eendenborst in plakjes van 0,5 cm

Lekker met gratin en boontjes met champignons

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *