Ingrediënten – voor 2 personen
- 400 gr eendenborst
- 1 mango, niet al te rijp
- 5 el rietsuiker
- 1 rode peper, zonder zaadjes, fijn gesneden
- 1 el thaise vissaus
- 1 el sojasaus
- sap van 2 sinaasappels
- 1 kl maizena
Werkwijze:
- Snij het vet van de eendenborst in in ruit vorm
- Bak de eendenborsten 4 minuten op vet kant, 3 minuten op de andere kant
- Neem ze uit de pan en leg ze 12 minuten in een oven van 120 graden
- Schil de mango en snij deze in blokjes van 1 cm
- Giet het bakvet van de eend weg
- Doe de rietsuiker in de pan
- Laat zachtjes karamelliseren en voeg dan de blokjes mango toe
- Los de maizena op in een beetje sinaasappelsap
- Voeg de rode peper, vissaus, sojasaus en sinaasappelsap toe
- Roer tot alles goed is opgelost
- Haal de eendenborst uit de oven en hou ze warm onder aluminium folie
- Voor te serveren snij de eendenborst in plakjes van 0,5 cm
- Overgiet de eendenborst met de mango-saus
- Serveer met rijst en gebakken bimi
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.