Bowmore 12 Year Old staat bekend als een Islay single malt whisky met de perfecte balans tussen rokerig en zacht. Deze 12y is een relatief milde whisky met een prima prijs/kwaliteit verhouding die zijn plaatsje aan de top zeker heeft verdiend! In de mond is Bowmore 12 year complex, maar perfect in balans. Warme, zachte smaken van zout, sinaasappel en zoete tonen van vanille, honing en karamel met op de achtergrond gebrand eikenhout. De afdronk is van zachte turf en tonen van zout, cacao en kaneel.
Het zijn deze smaken waar rond we gaan werken in deze heerlijke foodpairing. Denk hierbij aan een gezellig etentje waar ’s avond bij of na de koffie nog een digestief wordt gedronken. Met dit recept serveer je ineens een heerlijk chocolaatje dat perfect samengaat met deze whisky. Scoren die je gegarandeerd, met de whisky en evengoed met de chocolade ook.
Nodig
- 300 g pure chocolade (Cacao: 54%)
- hazelnoten
- gedroogde abrikozen
- 1 sinaasappel
- grof zeezout
- cacao nibs
- bakpapier
- Bowmore 12 Year
Doen
- Snij de gedroogde abrikozen in stukjes, hak de hazelnoten grof
- Smelt 200 g chocolade au bain marie
- Haal de chocolade uit de bain marie
- Voeg de overige 100 g chocolade toe
Dit zorgt voor een mooie glas en heerlijke crunch in de chocolade - Roer tot alles mooi gesmolten is
- Maak met behulp van een koffielepel toefjes gesmolten chocolade op een vel bakpapier
- Strooi er de cacao nibs, stukjes abrikoos en hazelnoten over
- Rasp er een beetje zeste van sinaasappel over
- Werk af met een snuifje zeezout
- Laat de chocolaatjes volledig afkoelen
- Schenk een glaasje Bowmore 12y in
- Geniet van de heerlijke combinatie
#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.