Rundtartaar, rundstartaar, rundertartaar of steak tartaar,
Is dit niet gewoon allemaal hetzelfde? Laten we dit terzijde liggen. Ik ben altijd fan van gerechten met vers gesneden tartaar. Zolang deze vers, fris en goed van smaak zijn. In dit recepten speelt de rundstartaar helemaal niet de hoofdrol. Het samenspel van deze verschillende ingrediënten zorgt voor een mooi, smaakvol en makkelijk gerecht.
Asperges,
Toen het aspergeseizoen begon, zag ik dit wit goud liggen op de markt. Terwijl ik verder rond wandelde op de markt sijpelde de inspiratie en verschillende ideeën in mijn hoofd binnen. Enkele uren later stond dit recept met gebrande asperges, rundstartaar, pancetta, olie van peterselie en een crumble van hazelnoot en pompoenpit op tafel.
Nodig (4 personen):
- 200 g rundvlees (gepelde biefstuk)
- 1 sjalot
- olijfolie
- 60 g gerookte pancetta
- 400 g asperges
- 50 g hazelnoten
- 50 g pompoenpitten
- 1/2 bussel peterselie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- mosterd
- worcestersaus & tabasco
- groene kruiden
- (appel) kappertjes
Doen:
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
- Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt.
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
- Nu zijn ze gaar, haal de asperges uit het water en verfris ze onder koud water, dep ze goed droog
- Mix de peterselie met 1 teentje knoflook en 1 dl olijfolie
- Giet de olie door een fijne zeef, breng op smaak met peper en zout
- Hak de hazelnoten en pompoenpitten grof
- Rooster deze in een pan zonder vetstof, voeg beetje grof zeezout toe
- Snij de sjalot en het rundvlees fijn, voeg deze samen
- Breng de tartaar op smaak met olijfolie, 1/2 tl mosterd, worcestersaus, tabasco, peper en zout
- Brand de asperges met een gasbrander of crème brûlée brander
- Dresseer de borden en geniet!