Een tijdje geleden maakte ik voor de eerste keer chiapudding. Eigenlijk is niets eenvoudiger dan dit. Meng de zaadjes met bijvoorbeeld amandeldrank of kokosdrank en plaats dit enkele uren of zelf een nacht in de koelkast. Ideaal voor een snel en gezond ontbijt
Chiazaad behoort tot de groep van superfoods. Kleine zaadjes die een indrukwekkende hoeveelheid vezels, kalium, ijzer, selenium, eiwitten, calcium, Omega-3, antioxidanten, borium, foliumzuur en magnesium bevatten. De gouden regel is natuurlijk, overdrijf niet, TE is nooit goed. 1 el per dag is de aangeraden hoeveelheid.
Nodig:
- 4 el chiazaad
- Zoetstof: bv. honing, vanillesuiker, stevia
- 250 ml kokos of amandeldrank
- Fruit, bv: Mandarijntjes, passievrucht, mango, ….
- Topping, crumble van haverkoekjes, kokosschilfers, …
Doen:
- Meng het chiazaad met de melk, voeg een beetje zoetstof toe naar eigen smaak
- Laat dit enkele uren tot een nacht opstijven in de koelkast
- Snij het fruit naar keuze in stukjes, werk de chiapudding hier mee af
- Werk af met een crumble of kokoschilfers
In dit recept kan je oneindig variëren. Wissel af met verschillende soorten melk, fruit en topping en geniet ’s morgens van een verrassend en gezond ontbijt
Het ziet er heerlijk uit! Ik vind altijd dat chiapudding zo onsmakelijk klinkt, maar dat is waarschijnlijk omwille van het feit dat ik niet zo graag pudding eet en dit woord erin voorkomt :-). Ik ga dit zelf eens proberen, bedankt!