Smeets daagde voor Antwerpen Proeft 2015 enkele chefs uit om aan de slag te gaan met hun producten. Chef Kevin De Backer van Brouwersvliet 23 in Antwerpen ging de uitdaging aan en serveert tijdens Antwerpen Proeft een heerlijke creatie rond Hoogstraatse aardbeien en Smeets jenever.
Het is niet enkel de moeite om dit dessert te gaan proeven tijdens Antwerpen Proeft. Ga zeker ook eens langs in B23, hier serveert Kevin een top keuken met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Lees hier het artikel van ons bezoek aan B23.
Wafelkrokant :
- 250 amandelpoeder
- 150 water
- 100 wafel Smeets jenever
- 130 isomalt
- 80 g suiker
- 4 g xantana
- Alles opdraaien in thermomix, 20 min op 80 graden
- Uitsmeren op silkpads en afbakken op 135 in oven
Granité appel kers Smeets :
- 350 Smeets jenever appelkers
- 1,8 dl water
- 50 gr suiker
- 50 gr limoensap
- Meng alles en plaats in de diepvries
- Roer regelmatig tot je ijs-schilfers bekomt
Amareno Smeets jenever sorbet :
- 200 Amareno jenever
- 100 g water
- 500 aarbeiencoulis
- 40 g limoensap
- 60 g suiker
- Meng alles en draai dit af in een klassiek ijsmachine of nog beter in een pro sorbet sosa pacojet.
Espuma wafel:
- 250 room
- 9 dooier
- 150 suiker
- 150 Smeets wafel jenever
- +/- 15 g cortina stabilisator
- Meng alles en giet dit in een espuma fles, gebruik twee gas patronen
Plat bordje: Biscuit met cremeux (met citroen & passievruchte jenever). Afwerken met sorbet, krokantje van wafel, in cactus jenever gemarineerde aardbeien
Kommetje: Stukjes, in cactus jenever gemarineerde aardbeien , espuma van wafel en granite van appel kers.
Like jij Kris Kookt al op Facebook? Of volg je Kris kookt al op Instagram en op Twitter?
Dit ziet er onmenselijk lekker uit…