GinTonic Foodpairing

Gin Tonic Foodpairing – Port of Dragons 100 % Floral

Port of Dragons is verkrijgbaar in 3 varianten: 100% Pure, 100%Dry en 100% Floral. Het is deze laatste die ik als sample kreeg toegestuurd via The Belgian Gin Club. De Port of Dragons 100% Floral is een Spaanse, krachtige gin met een robuust karakter. Zoals de naam het zegt heeft deze gin een heel florale smaak met vooral toetsen van rozen. Persoonlijk vind ik het een vrouwelijke gin.

Om hier een hapje bij de creëren ging ik aan de slag met de garnituren voor deze gin: Aardbei en granaatappel. Om de Spaanse herkomst er in te betrekken heb ik gebruik gemaakt van Spaanse rode peper. Om de florale gin een beetje te contrasteren heb ik tijm verwerkt in de espuma. En om de florale gin nog floraler te maken heb ik ijsblokjes gemaakt met bloemen van kruiden er in.

Dragons Floral

Carpaccio van aardbei met granaatappel en pikante espuma van Gin Tonic.

Nodig:

  • aardbeien
  • granaatappel
  • afwerking: rucola of blaadjes basilicum
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • 1 vel brickedeeg

Espuma:

  • 1 dl water
  • 1 dl tonic
  • 0.5 dl Port of Dragons 100 % Floral
  • 1/2 rode peper
  • 1 cm gember
  • enkele takjes tijm
  • 3 geplette jeneverbessen
  • sap en zeste van 1 limoen
  • 2 el suiker

Doen:

  1. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water
  2. Verwarm alle ingrediënten voor de espuma tot het kookpunt
  3. Laat 1 minuut koken, zet het vuur uit en laat die 15 minuten trekken
  4. Zeef de bouillon
  5. Meet 2 dl bouillon af, voeg de geweekte blaadjes gelatine toe en laat afkoelen
  6. Klop de eiwitten los en voeg deze hieraan toe
  7. Giet dit in een espuma fles en plaats dit minstens 3 uur in de koelkast
  8. Snij de brickdeeg in enkele lange repen
  9. Strooi een beetje bloemsuiker over de brickdeeg en bak deze krokant in de oven, strooi er nadien terug een beetje suiker over

Afwerking:

  1. Snij de aardbeien in plakjes en leg deze op bord
  2. Strooi er enkel pitten van granaatappel over
  3. Werk af met enkel toefjes espuma
  4. Verdeel er enkele takjes rucola of blaadjes basilicum over
  5. Leg er een reep gebakken brickdeeg over

Gin Tonic:

  • 0.5 dl gin
  • 12 cl tonic
  • ijsblokjes (eventueel met bloemen van kruiden erin)
  • zeste van sinaasappel
  • enkele granaatappel pitten
  • 1 aardbei
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *