Cruffins of croissant muffins
Een cruffin is niks meer of minder dan een kruising tussen een muffin en een croissant. Veelal vind je hier zoete recepten van. Maar wij gaan voor een hartige versie met pulled pork, cheddar en pijnboompitten. Eigenlijk een broodje pulled pork in een leuke, nieuwe vorm. De ideale snack op deze Internationale Dag van het Bier.
Hopruiter by Scheldebrouwerij
We creëerden dit recept in combinatie met een heerlijk frisse trippel van de Schedebrouwerij. De Hopruiter is een Tropic Tripel met volle tonen van hop, krachtige aroma’s van exotisch fruit en een complexe bitterheid. Door de toevoeging van extra hoparoma tijdens de lagering (ook wel dry-hopping genoemd) ontstaat een complexe hoppigheid en een vol aroma.
We zien het helemaal voor ons. Een sfeervol streetfood festival, een mooie foodtruck met deze pulled pork cruffins en een verfrissende hopruiter. Klinkt als een topcombinatie, niet?
Het recept – 12 cruffins
- 1 rol kant en klare croissantdeeg (voor 6 stuks)
- 3 el barbecuesaus
- 200 g pulled pork
- 75 g cheddar, geraspt
- 1 ei
- 25 g pijnboompitten
Doen
- Haal de croissantdeeg uit de verpakking
- Leg de drie rechthoeken naast elkaar zodat je één groot rechthoek krijgt
- Besmeer dit met barbecuesaus (laat aan de bovenkant 2 cm vrij)
- Verdeel hierop de pulled pork
- Strooi er de cheddar over
- Rol de gevulde croissantdeeg op
- Snij deze in 12 gelijke stukken
- Leg de rolletje in een muffinvorm
- Klop het ei los met enkele druppels water
- Borstel de bovenkant in met losgeklopt ei
- Strooi er de pijnboompitten over
- Bak gedurende 14 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Schenk de hopruiter in
- Geniet!
Recept in foto’s
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Scheldebrouwerij